Alba ca zapada

de divainbucatarie in Prajituri, 10 Dec 2010 | 24177 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 5 linguri de faina
  • 250 g unt
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • foi – din comert (din lipsa de timp)
Portii: 24
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca zapada:

Jumatate din cantitatea de lapte se pune la fiert cu zaharul. Cealalta jumatate se amesteca cu faina. Se pune amestecul cu faina peste cel cu zahar, inainte sa se incalzeasca prea tare si amestecam bine cu un tel, incercam sa nu facem cocoloase. Daca totusi obtineti cocoloase, strecurati compozitia si o puneti iar pe foc. Fierbem pana se ingroasa. Luam de pe foc, punem la racit. Cand compozitia este calduta integram untul si coaja si zeama de lamaie. Amestecam bine.

Punem peste prima foaie de prajitura crema, apoi punem iar o foaie de prajitura si repetam operatiunea pna ne ramane crema doar sa intindem un strat subtire peste ultima foaie. La topping preasaram putina nuca tocata sau nuca de cocos, fulgi de migdale, ce va place si aveti prin casa.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

kamy 1

11.12.2010, 10:16

usor de facut cum imi place mie 5f

mamaieelena 1

11.12.2010, 16:38

ce buna este mai am si eu o bucata?

LUK 1

20.12.2010, 14:39

ce fel de foi ai cumparat pt praji?de dobos?as face-o si eu de Craciun..dar sa nu coc foile

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
PRAJITURA "DINTE DE NEGRU"