Alba ca zapada

de divainbucatarie in Prajituri, 10 Dec 2010 | 18953 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 5 linguri de faina
  • 250 g unt
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • foi – din comert (din lipsa de timp)
Portii: 24
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca zapada:

Jumatate din cantitatea de lapte se pune la fiert cu zaharul. Cealalta jumatate se amesteca cu faina. Se pune amestecul cu faina peste cel cu zahar, inainte sa se incalzeasca prea tare si amestecam bine cu un tel, incercam sa nu facem cocoloase. Daca totusi obtineti cocoloase, strecurati compozitia si o puneti iar pe foc. Fierbem pana se ingroasa. Luam de pe foc, punem la racit. Cand compozitia este calduta integram untul si coaja si zeama de lamaie. Amestecam bine.


Punem peste prima foaie de prajitura crema, apoi punem iar o foaie de prajitura si repetam operatiunea pna ne ramane crema doar sa intindem un strat subtire peste ultima foaie. La topping preasaram putina nuca tocata sau nuca de cocos, fulgi de migdale, ce va place si aveti prin casa.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

kamy 1

11.12.2010, 10:16

usor de facut cum imi place mie 5f

mamaieelena 1

11.12.2010, 16:38

ce buna este mai am si eu o bucata?

LUK 1

20.12.2010, 14:39

ce fel de foi ai cumparat pt praji?de dobos?as face-o si eu de Craciun..dar sa nu coc foile

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Sarmalute cu praz in dovleac

de abetina 3

ieri la 20:44

MUȘCHIULEȚ ÎMPLETIT ( CU PESTO ȘI ROȘII USCATE)

ieri la 10:50

Desert gogosele rapide cu scortisoara

ieri la 10:49

Aperitiv cartofi surpriza

de GeorgiG 5

pe 18.09 la 22:36

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si caramel