Alba ca zapada

de ionix in Prajituri, 5 Ian 2010 | 12656 vizualizari

 

asta e prajitura REVELION... :D

 

INGREDIENTE

Crema:
  • 1l  lapte
  • 15 linguri cu zahar
  • 12 linguri cu faina
  • 200 g unt
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 2 lamai
Foile:
  • 6 oua 
  • 6 linguri cu zahar
  • 9 linguri cu ulei
  • 9 linguri cu lapte
  • 1 pliculet amoniac alimentar (circa o lingurita si jumatate)
  • sare
  • circa 600 g faina
  • coaja de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca zapada:

 

Prepararea cremei:

Se incepe cu crema pentru ca trebuie sa fie rece.

800 ml lapte, din litrul pe care-l avem, se fierbe cu zaharul.

Separat, pana fierbe laptele, se amesteca faina cu restul de lapte rece. Se amesteca bine fara sa faca cocoloase.

Dupa ce a fiert laptele cu zahar se adauga, treptat, laptele amestecat cu faina. 

Se amesteca intruna, la foc mic, pana cand se ingroasa crema.

Dupa ce s-a ingrosat se la la racit.

Dupa ce s-a racit se pune peste untul taiat feliute si se mixeaza bine.

Dupa ce ai incorporat unul in crema se adauga zaharul vanilat, coaja de la lamai si zeama de la lamai. 

Lamaie pui in functie de gust.  Ale mele n-au fost prea acre si am pus doua lamai.

Se da la racit si intre timp facem foile.

 

 

Prepararea foilor:

Ouale se bat foarte bine cu zahar,  cat sa-si dubleze volumul.

Se adauga uleiul si laptele, treptat,  mixand bine. 

Se adauga si amoniacul stins cu zeama de lamaie.

Faina se pune treptat, amestecand de jos in sus.

E posibil sa intre mai multa faina.

 Se pune faina pana cand coca nu mai este vascoasa si poate fi usor de modelat.

Aluatul se imparte in 4.

Se ia fiecare bucata, se intinde si se aseaza pe fundul unei tavi , unsa in prealabil cu ulei.

Se inteapa cu furculita din loc in loc, asta pentru a nu se umfla.

Se da la cuptor la foc mic, cuptorul trebuie incins dinainte.

Se lasa 10-15 minute, atentie se fac foarte repede.

Se scot pe un prosop de bumbac.

 

Asamblare:

Se asambleaza in aceeasi tava pe care-ai copt foile.

Crema se imparte in 3 parti egale si se unge cu ea 3 dintre foi. Pe ultima foaie pudrezi 2 pliculete de zahar vanilat.

Se baga in prosop, se pune un fund peste si o greutate. In urma presarii se inmoaie mai bine si se leaga bine.

Se lasa la rece cel putin 24 de ore.

Inainte de a se taia se pudreaza cu zahar pudra.

 

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 1000 lei
3299.99 lei
2299.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 450 lei
1099.99 lei
649.99 lei

COMENTARII (8)

Teo 1

05.01.2010, 22:00

cred ca, ar fi mancat si Alba ca Zapada o asa prajitura .....dar din pacate ea a primit marul.

ionix 1

06.01.2010, 09:52

mersic Teo.. e prajiturica mea favorita pt ca e foarte racoritoare...

elena1988 1

07.03.2011, 17:49

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Youvarlakia -supa greceasca nr.26 din top Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 25.05 la 12:48

Reteta de chec cu lamaie

pe 21.05 la 11:00

Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure

pe 17.05 la 17:48

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3177 puncte

Rocsi

1100 puncte

oanapl

1018 puncte

gaby_duceag

1012 puncte

Ksenya

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Alba ca zapada