Alcazare/Alcazale

de diaconta in Dulciuri, 18 Apr 2015 | 2702 vizualizari

 

Nişte prăjiturele delicioase,pe care le-am văzut pe blogul Simonei Callas http://cofetardeocazie.blogspot.ro/2015/03/alcazare.html şi care mi-au plăcut foarte mult.
Eu chiar nu-mi aduc aminte de aceste prăjituri din copilăria mea, dar pot să spun că sunt delicioase şi uşor de preparat.
Respectând îndrumările Simonei,chiar şi bezeaua mi-a ieşit foarte bine,doar că ar fi trebuit să le fac mai mici,mie mi-au ieşit doar 24 de bucăţi = 12 perechi.

 

INGREDIENTE

Ingrediente bezele:

  • 2 albusuri de ou
  • 100 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • Un praf de sare
  • esenta de rom

Ingrediente crema:

  • 2galbenusuri de ou
  • 100 g zahar tos
  • 15 g cacao
  • 100 ml lapte
  • 100 g unt
  • Esenta rom
  • Mai avem nevoie de 100 g nuca macinata pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alcazare/Alcazale:


Mod de preparare bezea:



Albusurile le-am batut foarte bine cu un praf de sare.


Când a capatat o consistenta foarte buna am adaugat pe rând câte doua linguri de zahar batând pâna la dizolvarea acestora.


La final am adaugat nuca amestecând cu o paleta usor.


Am pus si esenta de rom.


Am pus hârtie de copt într-o tava si cu ajutorul unui posh am pus gramajoare,3cm diametru ar fi fost suficient.ale mele au fost mai mari.


Cu degetul umezit cu apa rece am apasat putin vârfurile.


Am pus tava în cuptorul încalzit la 120 de grade cu ventilatia pornita,pentru 40-45 de minute.


Daca nu aveti cuptor electric lasati cuptorul la temperatura foarte mica cu usa întredeschisa.


Bezelele trebuie sa se usuce doar nu sa se rumeneasca,mai ales ca ele se vor umple cu „talpa” în exterior.



Intre timp am preparat crema.


Galbenusurile,zaharul.cacaoa,laptele le-am pus pe baie de aburi si le-am lasat pâna ce amestecul s-a îngrosat,amestecând din când în când.


Am luat vasul de pe foc,am adaugat esenta de rom,untul dupa ce s-a racorit putin,apoi am lasat crema la rece.



Am lipit câte doua pezele,asa cum am spus,astfel încât „talpa” sa ramana la exterior.


Am pus crema ca sa ramana si în exterior,apoi am presarat pe margine nuca macinata.


Se pastreaza la rece.



S-aveţi poftă !!!









 
Daca ti-a placut reteta noastra "Alcazare/Alcazale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Geanina87 1

19.04.2015, 21:28

anca_rm 1

20.04.2015, 13:14

din astea facea cumnata mea , candva ...ce bune erau , iar ale tale arata de milioane

mirela0911 1

20.04.2015, 14:35

Cred ca-s delicioase! Am trecut reteta la favo!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert Tiramisu rapid, la pahar
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de fasole cu leuștean

de RODIMUR 5

ieri la 19:34

Zacuscă de vinete şi ardei

de Ancutsa 5

pe 17.11 la 20:22

Carne de vita cu sos picant la cioroiul crock-pot

pe 17.11 la 20:06

Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite

pe 17.11 la 13:54

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Prajitura trei culori