Alcazare/Alcazale

de diaconta in Dulciuri, 18 Apr 2015 | 1565 vizualizari

 

Nişte prăjiturele delicioase,pe care le-am văzut pe blogul Simonei Callas http://cofetardeocazie.blogspot.ro/2015/03/alcazare.html şi care mi-au plăcut foarte mult.
Eu chiar nu-mi aduc aminte de aceste prăjituri din copilăria mea, dar pot să spun că sunt delicioase şi uşor de preparat.
Respectând îndrumările Simonei,chiar şi bezeaua mi-a ieşit foarte bine,doar că ar fi trebuit să le fac mai mici,mie mi-au ieşit doar 24 de bucăţi = 12 perechi.

 

INGREDIENTE

Ingrediente bezele:

  • 2 albusuri de ou
  • 100 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • Un praf de sare
  • esenta de rom

Ingrediente crema:

  • 2galbenusuri de ou
  • 100 g zahar tos
  • 15 g cacao
  • 100 ml lapte
  • 100 g unt
  • Esenta rom
  • Mai avem nevoie de 100 g nuca macinata pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alcazare/Alcazale:

Mod de preparare bezea:

Albusurile le-am batut foarte bine cu un praf de sare.

Când a capatat o consistenta foarte buna am adaugat pe rând câte doua linguri de zahar batând pâna la dizolvarea acestora.

La final am adaugat nuca amestecând cu o paleta usor.

Am pus si esenta de rom.

Am pus hârtie de copt într-o tava si cu ajutorul unui posh am pus gramajoare,3cm diametru ar fi fost suficient.ale mele au fost mai mari.

Cu degetul umezit cu apa rece am apasat putin vârfurile.

Am pus tava în cuptorul încalzit la 120 de grade cu ventilatia pornita,pentru 40-45 de minute.

Daca nu aveti cuptor  electric lasati cuptorul la temperatura foarte mica cu usa întredeschisa.

Bezelele trebuie  sa se usuce  doar nu sa se rumeneasca,mai ales ca ele se vor umple cu „talpa” în exterior.

 

Intre timp am preparat crema.

Galbenusurile,zaharul.cacaoa,laptele le-am pus pe baie de aburi  si le-am lasat pâna ce amestecul s-a îngrosat,amestecând din când în când.

Am luat vasul de pe foc,am adaugat esenta de rom,untul dupa ce s-a racorit putin,apoi am lasat crema la rece.

Am  lipit câte doua pezele,asa cum am spus,astfel încât „talpa” sa ramana la exterior.

Am pus crema ca sa  ramana si în exterior,apoi  am presarat pe margine nuca macinata.

Se pastreaza la rece.

  

S-aveţi poftă !!!

 

 

 

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Alcazare/Alcazale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Geanina87 1

19.04.2015, 21:28

anca_rm 1

20.04.2015, 13:14

din astea facea cumnata mea , candva ...ce bune erau , iar ale tale arata de milioane

mirela0911 1

20.04.2015, 14:35

Cred ca-s delicioase! Am trecut reteta la favo!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10850 puncte

Rux

Rux 9

10120 puncte

mirela0911

5400 puncte

Constelatialeu

4600 puncte

diaconta

4210 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro