Alcazare/Alcazale

de diaconta in Dulciuri, 18 Apr 2015 | 1967 vizualizari

 

Nişte prăjiturele delicioase,pe care le-am văzut pe blogul Simonei Callas http://cofetardeocazie.blogspot.ro/2015/03/alcazare.html şi care mi-au plăcut foarte mult.
Eu chiar nu-mi aduc aminte de aceste prăjituri din copilăria mea, dar pot să spun că sunt delicioase şi uşor de preparat.
Respectând îndrumările Simonei,chiar şi bezeaua mi-a ieşit foarte bine,doar că ar fi trebuit să le fac mai mici,mie mi-au ieşit doar 24 de bucăţi = 12 perechi.

 

INGREDIENTE

Ingrediente bezele:

  • 2 albusuri de ou
  • 100 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • Un praf de sare
  • esenta de rom

Ingrediente crema:

  • 2galbenusuri de ou
  • 100 g zahar tos
  • 15 g cacao
  • 100 ml lapte
  • 100 g unt
  • Esenta rom
  • Mai avem nevoie de 100 g nuca macinata pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alcazare/Alcazale:


Mod de preparare bezea:



Albusurile le-am batut foarte bine cu un praf de sare.


Când a capatat o consistenta foarte buna am adaugat pe rând câte doua linguri de zahar batând pâna la dizolvarea acestora.


La final am adaugat nuca amestecând cu o paleta usor.


Am pus si esenta de rom.


Am pus hârtie de copt într-o tava si cu ajutorul unui posh am pus gramajoare,3cm diametru ar fi fost suficient.ale mele au fost mai mari.


Cu degetul umezit cu apa rece am apasat putin vârfurile.


Am pus tava în cuptorul încalzit la 120 de grade cu ventilatia pornita,pentru 40-45 de minute.


Daca nu aveti cuptor electric lasati cuptorul la temperatura foarte mica cu usa întredeschisa.


Bezelele trebuie sa se usuce doar nu sa se rumeneasca,mai ales ca ele se vor umple cu „talpa” în exterior.



Intre timp am preparat crema.


Galbenusurile,zaharul.cacaoa,laptele le-am pus pe baie de aburi si le-am lasat pâna ce amestecul s-a îngrosat,amestecând din când în când.


Am luat vasul de pe foc,am adaugat esenta de rom,untul dupa ce s-a racorit putin,apoi am lasat crema la rece.



Am lipit câte doua pezele,asa cum am spus,astfel încât „talpa” sa ramana la exterior.


Am pus crema ca sa ramana si în exterior,apoi am presarat pe margine nuca macinata.


Se pastreaza la rece.



S-aveţi poftă !!!









 
Daca ti-a placut reteta noastra "Alcazare/Alcazale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Geanina87 1

19.04.2015, 21:28

anca_rm 1

20.04.2015, 13:14

din astea facea cumnata mea , candva ...ce bune erau , iar ale tale arata de milioane

mirela0911 1

20.04.2015, 14:35

Cred ca-s delicioase! Am trecut reteta la favo!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de porc
  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura mozaic