Alivanca

de gaby_gabytza in Dulciuri, 16 Sep 2011 | 7607 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cani faina alba
  • 3 cani faina porumb
  • 500 g zahar
  • esenta de rom
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 oua
  • 1,5 l iaurt natural(facut in casa)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alivanca:

Amestecam zaharul cu ouale cat sa iasa un fel de pasta. Adaugam usor cate o cana de faina alba, una de porumb si tot asa si amestecam bine. Aadaugam plicurile de zahar vanilat, esenta de rom si iaurtul cat sa iasa o compozitie ca de pandispan.


Ungem o tava cu ulei si rasturnam compozitia. Deasupra ungem compozitia cu 2 oua batute cu o lingura de faina si dam la cuptor pana cand se rumeneste.


Scoatem tava la racit si pudram cu zahar.Eu alivanca o mananc cu foarte multa smantana deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Alivanca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

adry88 1

19.09.2011, 22:10

buna imi place

jolygina 1

20.09.2011, 10:37

Sandie 1

09.11.2011, 16:16

Cele 2 oua de la sfirsit fac parte din cele 5 oua de la ingrediente sau sint in plus si atunci trebuiesc 7 oua in total? Din copilarie n-am mai auzit de alivenci si asi vrea sa le incerc si eu.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Turtite dulci cu malai