Alivenci

de Bunica in Prajituri, 26 Aug 2009 | 4508 vizualizari

Alivenci

 

Dani mi-a adus aminte de Alivenci. Am auzit de" prajitura", dar nu stiam reteta. O buna prietena,careia i-am spus despre " A livenci" a tacut , a facut si m-a invitat la ea.Este ceva deosebit pentru noi "regatenii"( cei din sudul tarii).

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg. branza de vaci
  • 4-5 oua
  • 4 linguri malai
  • 4 linguri faina
  • 1praf de copt
  • 3-4 linguri zahar,putina sare
  • zahar valinat
  • 1/3 pachet unt
  • 1 ceasca de lapte
  • 1 pachet praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alivenci:

Albusurile se bat spuma.


Se amesteca toate celelalte ingrediente, apoi se adauga albusurile amestecandu-se usor.


Se rastoarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa.


Se coace la foc potrivit pana se intareste compozitia (dar nu prea mult).

 

TIPS-URI

1

Inainte de a se da la cuptor, deasupra se poate pune cascaval ras.

2

Merge cu o cana de lapte batut sau de ce nu, cu un pahar cu bere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Alivenci" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 14:29

si mie imi plac alivencile face mama foarte des

Ina 1

22.10.2014, 21:27

Buni, nu ti-o aprob, ca n-ai poze ))

simona72 1

22.10.2014, 21:34

Ina

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8031 puncte

Constelatialeu

7634 puncte

Rocsi

5891 puncte

Lau

Lau 9

5141 puncte

 Merisor

4748 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mancare taraneasca de cartofi
  • 03

    MA

  • 04

    MI

  • 05

    J

  • 06

    V

  • 07

    S

  • 08

    D

  • 09

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza