Aluat clasic de pizza

de MotanLaOale in Pizza, 29 Sep 2013 | 18704 vizualizari

 

Este aluatul clasic pentru blatul de pizza.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri ulei
  • 250-300 ml apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat clasic de pizza:

Intr-un castron se pune drojdia sfaramata, lingurita de zahar, o lingura de faina si doua- trei linguri de apa calduta.


Se amesteca si se lasa la loc cald 15 minute.


Faina se cerne si se amesteca cu sarea.


Se pune intr-un castron mare si se face un loc in mijlocul ei.


Cand drojdia a crescut se pune in mijlocul fainii, apoi se adauga si uleiul.


Se amesteca si punem apa calduta putin cate putin, framantand pana coca se dezlipeste de pe maini.


Se scoate pe masa de lucru si se framinta 10-15 minute.


Se pune in castron si se lasa la caldura sa creasca pana isi dubleaza volumul, cam o ora.


Aluatul ajunge pentru doua blaturi de pizza mari (tava mea are 37 cm diametru).


Se imparte aluatul in doua si se intinde in tava unsa cu ulei, cu mana, prin presare.


Se inteapa cu furculita pe toata suprafata si se continua cu ingredientele de pizza.


Aluatul se poate pastra in frigider pana a doua zi intr-un castron acoperit cu folie alimentara.


Spor la pizza!

 

TIPS-URI

1

Se poate face cantitate mai mare sau mai mica dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat clasic de pizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

MotanLaOale 1

18.01.2014, 12:57

ralu_ca 1

23.11.2015, 13:40

super

MotanLaOale 1

23.11.2015, 14:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu porumb si carnati de casa