Aluat cu osanza

de Constelatialeu in Dulciuri, 21 Dec 2021 | 4670 vizualizari

 

Am mai facut aluat cu osanza dupa reteta bunicii mele, doar ca aluatul era fara ou. Vazusem la Savori Urbane reteta cu ou si am zis sa o incerc  ca tare-mi este pofta de niste ''carticele cu osanza'' sau haios cum se spune prin alte parti ale tarii. Am zis ca reteta asta e buna sa iti enervezi piticii de pe creier :))))))))))))))))))))))))))))

 

INGREDIENTE

  • 550 g osanza
  • 880 g faina tip 000 ( 330 g pt. osanza si 550 g pt. aluat ) + faina pt. blatul de lucru
  • 2 oua
  • 1 galbenus
  • 2 linguri ulei
  • zeama de la o lamaie
  • cca 8 g sare
  • 250 ml apa
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat cu osanza:

 Un lucru foarte important inainte sa ne apucam sa lucram aluatul este acela ca in bucatarie trebuie sa fie rece .Osanza am scos-o de la congelator si am lasat-o la dezghetat, am prezentat in alta reteta cum mi-am pregatit osanza si am pus-o la congelator in pachete de 550 g. Intr-un castron am pus osanza moale si am amestecat-o cu 330 g faina pana am obtinut o pasta, apoi am cantarit-o si am impartit-o in 5 parti, cca 172 g fiecare parte. In alt castron am amestecat cele 2 oua, galbenusul, sarea, uleiul si zeama de lamaie, am cernut jumatate din cele 550 g si jumatate din apa, am omogenizat apoi am adaugat si restul de faina si apa. Am framantat un aluat nelipicios. Am presarat faina ppe blatul de lucru si am intins un dreptunghi de cca 0,5 cm. Imaginar am impartit aluatul in 3 parti, am intins 172 g osanza pe doua dintre parti, asa cum se vede in imagine, nu este deloc usor sa intinzi, m-am mozolit eu pe degete dar arta cere sacrificii.Apoi am trecut la impachetat, partea fara osanza am pliat-o peste a doua parte cu osanza, iar partea a treia cu osanza am adus-o deasupra celei fara osanza. Am format un dreptunghi lung pe care l-am pliat tot in 3, asa cum se vede in imagine. Am lasat sa se odihneasca 10 min. Dupa 10 min am intins din nou aluatul si am procedat la fel ca prima data, apoi am lasat sa se odihneasca 15 min, dupa care am intins din nou aluatul, se intinde din ce in ce mai greu, trebuie ceva forta, din nou am intins osanza si am impaturit, apoi am lasat sa se odihneasca 20 min. Din nou m-am apucat sa intind aluatul, sa-l ung cu osanza, sa-l impaduresc si sa-l las la odihnit 25 min. Dupa 25 min am intins pentru ultima portie de osanza. Am dat aluatul la frigider pana a doua zi. Maine fac carticele cu osanza, abia astept sa-mi fac pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat cu osanza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

23.12.2021, 20:41

Cu siguranta ti-a iesit un super aluat!

dantes 1

24.12.2021, 10:52

mirela0911 1

01.01.2022, 12:16

E ceva de lucru, dar rezultatul e pe masura muncii!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placintele cu osanza umplute cu gem