Aluat de foietaj

de merisor in Dulciuri, 6 Aug 2012 | 3478 vizualizari

 

Am facut acest aluat pentu cineva care doreste sa faca niste pateuri.
Eu il folosesc la placinta, cremsnit, saleuri si lasagna.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 pachet margarina(sau unt)
  • 9 linguri ulei
  • 11 linguri apa
  • 1 lingura zahar
  • sare
  • esente(in functie de utilizare)
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • faina(cat cuprinde pentru a iesi un aluat bun de intins pe planseta)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat de foietaj:

Margarina(sau untul) se pune la topit intr-o craticioara pe foc. Cand s-a topit se iau din ea 9 linguri si se pun in bolul unde se va lucra aluatul.


Peste margarina de pe foc se adauga 9 linguri de ulei si o mana de faina, mestecand continuu. Va iesi un aluat de consistenta smantanii. Se ridica de pe foc si se lasa la racit.


In bolul cu cele 9 linguri de margarina se pun cele 3 oua, zaharul, sarea, esentele si se omogenizeaza cu mixerul. Se adauga apa si faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. Intra aproximativ 500 g faina. Se framanta aluatul si se intinde pe planseta cat de subtire se poate. O jumatate de aluatul intins se unge cu jumatate din aluatul din craticioara(se poate pune putin caldut, dar nu fierbinte). Se ruleaza pe sucitor jumatatea de aluat neuns si se aduce peste cel uns. Se impacheteaza asa in continuare(jumatae uns si jumatate neuns) pana cand se termina aluatul din craticioara. Se da la rece si abia dupa ce s-a intarit pine aluatul de ungere se poate utiliza.


Atentie cand se intinde ca se exfoliaza foarte mult.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

merisor 1

07.08.2012, 23:22

Ruxi, e mai sanatos cu unt, dar sa stii ca iese mai bine reteta cu margarina, eu am facut cu amandoua

merisor 1

07.08.2012, 23:23

Alinuta sa incerci ca reuseste Gabytza

merisor 1

07.08.2012, 23:24

ma supara ca nu reusesc niste poze mai clare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu cirese