Aluat de foietaj

de merisor in Dulciuri, 6 Aug 2012 | 3382 vizualizari

 

Am facut acest aluat pentu cineva care doreste sa faca niste pateuri.
Eu il folosesc la placinta, cremsnit, saleuri si lasagna.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 pachet margarina(sau unt)
  • 9 linguri ulei
  • 11 linguri apa
  • 1 lingura zahar
  • sare
  • esente(in functie de utilizare)
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • faina(cat cuprinde pentru a iesi un aluat bun de intins pe planseta)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat de foietaj:

Margarina(sau untul) se pune la topit intr-o craticioara pe foc. Cand s-a topit se iau din ea 9 linguri si se pun in bolul unde se va lucra aluatul.

Peste margarina de pe foc se adauga 9 linguri de ulei si o mana de faina, mestecand continuu. Va iesi un aluat de consistenta smantanii. Se ridica de pe foc si se lasa la racit.

In bolul cu cele 9 linguri de margarina se pun cele 3 oua, zaharul, sarea, esentele si se omogenizeaza cu mixerul. Se adauga apa si faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. Intra aproximativ 500 g faina. Se framanta aluatul si se intinde pe planseta cat de subtire se poate. O jumatate de aluatul intins se unge cu jumatate din aluatul din craticioara(se poate pune putin caldut, dar nu fierbinte). Se ruleaza pe sucitor jumatatea de aluat neuns si se aduce peste cel uns. Se impacheteaza asa in continuare(jumatae uns si jumatate neuns) pana cand se termina aluatul din craticioara. Se da la rece si abia dupa ce s-a intarit pine aluatul de ungere se poate utiliza. 

Atentie cand se intinde ca se exfoliaza foarte mult.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

merisor 1

07.08.2012, 23:22

Ruxi, e mai sanatos cu unt, dar sa stii ca iese mai bine reteta cu margarina, eu am facut cu amandoua

merisor 1

07.08.2012, 23:23

Alinuta sa incerci ca reuseste Gabytza

merisor 1

07.08.2012, 23:24

ma supara ca nu reusesc niste poze mai clare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!