Aluat Dulce De Tarta

de Anamaria Cook in Dulciuri, 3 Ian 2015 | 3937 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 90 g unt
  • 65 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 200 g faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat Dulce De Tarta:

  

Amestecati untul cu faina pana ce capata aspectul firimiturilor de paine apoi adaugati galbenusurile pe rand si amestecati pana ce obtineti un aluat moale.

Daca aluatul este prea lipicios mai adaugati putina faina, sau daca este prea tare adaugati 1-2 linguri apa rece apoi framantati pana ce nu se mai lipeste de maini. Impaturiti aluatul in folie alimentara si dati la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Cand aluatul s-a intarit scoateti din frigider si intindeti-l pe o planseta pudrata cu faina si asezati in forma de tarta tapetata cu putin ulei si faina. Intepati cu o furcuita din loc in loc si lasati marginile mai lungi, aluatul se strange cand este copt.

Peste aluat asezati o foaie de hartie de copt apoi turnati orez cat sa umpleti forma de tarta. Eu folosesc orez in locul bilelor de copt caci orezul este mai marunt si intra in margini mai bine.

Coaceti in cuptorul incins la foc mediu pentru 30 de minute.

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat Dulce De Tarta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

dantes 1

04.01.2015, 10:51

Bun!

Krystyan Trendy 1

04.01.2015, 15:36

foarte bun aluatul

Xandrinne 1

04.01.2015, 22:32

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu ciocolata