Aluat fraged

de ralu_ca in Dulciuri, 1 Noi 2015 | 1804 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 100 g untura
  • 100 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf copt
  • 1 praf sare
  • 4 linguri smantana (cat cuprinde faina)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat fraged:

Am pus faina intr-un vas, am adaugat untura, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si sarea, amestecandu-le bine. Apoi am turnat galbenusurile si smantana rece, amestecand pana am obtinut un aluat omogen si elastic.


Am impachetat aluatul in folie de plastic si la-m lasat la frigider pana a 2a zi.


 

TIPS-URI

1

special pentru prajitura cu mere

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat fraged" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Bunica 1

01.11.2015, 19:10

N-a fost nevoie de notițe

Rocsi 1

01.11.2015, 19:52

Foarte fain aluatul asta!

Raluca57 1

16.11.2015, 13:19

Chiar fraged! Se topește în gură. Am făcut plăcintă cu dovleac, rulouri. M-am cam chinuit sa-l întind, dar m-am temut să infainez prea mult blatul și sucitorul. Așa trebuia să iasa, lipicios? Bun, f f bun.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!