Aluat fraged

de ralu_ca in Dulciuri, 1 Noi 2015 | 1709 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 100 g untura
  • 100 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf copt
  • 1 praf sare
  • 4 linguri smantana (cat cuprinde faina)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat fraged:

Am pus faina intr-un vas, am adaugat untura, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si sarea, amestecandu-le bine. Apoi am turnat galbenusurile si smantana rece, amestecand pana am obtinut un aluat omogen si elastic.

Am impachetat aluatul in folie de plastic si la-m lasat la frigider pana a 2a zi.

 

 

TIPS-URI

1

special pentru prajitura cu mere

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat fraged" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Aluat fraged-0
Aluat fraged-1
Aluat fraged-2
Aluat fraged-3
Aluat fraged-4

COMENTARII (9)

Bunica

Bunica 1

01.11.2015, 19:10

N-a fost nevoie de notițe

Rocsi

Rocsi 1

01.11.2015, 19:52

Foarte fain aluatul asta!

Raluca57

Raluca57 1

16.11.2015, 13:19

Chiar fraged! Se topește în gură. Am făcut plăcintă cu dovleac, rulouri. M-am cam chinuit sa-l întind, dar m-am temut să infainez prea mult blatul și sucitorul. Așa trebuia să iasa, lipicios? Bun, f f bun.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!