Aluat pentru cornuri cu gem

de AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras, 5 Dec 2017 | 8688 vizualizari

 

Cornurile cu gem sunt prajiturile copilariei si merg de minune cu un pahar cu lapte.
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus. 
 

 

INGREDIENTE

  • Faina alba – 500 g
  • Zahar – 4 linguri
  • Lapte caldut – 250 ml
  • Drojdie proaspata – 50 g
  • Coaja rasa de la 1 lamaie
  • Unt la temperatura camerei – 70 g
  • Ou – 1 buc
  • Galbenus de ou – 1 buc
  • Miez de nuca macinat – 100 g
  • Gem de caise foarte bine inchegat – 200 g
  • Zahar pudra pentru decorat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat pentru cornuri cu gem:


  1. Mai intai freaca drojdia cu o lingura de zahar pana devine lichida, toarn-o in laptele caldut, adauga o lingura de faina si amesteca bine. Lasa sa creasca 10-15 minute.

  2. Restul de faina pune-l intr-un robot de bucatarie impreuna cu zaharul si un praf de sare si amesteca usor. Adauga oul, untul si coaja de lamaie. Este important ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.

  3. Porneste robotul la viteza medie si adauga treptat laptele cu drojdie si framanta pana obtii un aluat omogen. Presara putina faina pe masa si framnta apoi cu mana 10 minute pana obtii un aluat elastic, care nu se mai lipeste de maini. Poti framanta de la inceput totul cu mana daca nu ai robot de bucatarie.

  4. Pune aluatul intr-un bol curat uns cu ulei, acopera-l cu folie alimentara si lasa-l sa se dospeasca intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul.

  5. Cand este bine crescut, rastoarna-l pe masa presarata cu faina si imparte-l in doua. Intinde pe rand cate o foaie rotunda, taie triunghiuri si cresteaza putin la baza ca sa nu se desfaca in timpul coacerii.

  6. Amesteca gemul de caise cu nuca macinata si pune cate jumatate de lingurita pe fiecare triunghi.

  7. Ruleaza cornurile si pune-le in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt. Acopara-le cu un prosop curat si mai lasa-le sa creasca 20 de minute.

  8. Unge cornurile cu galbenusul de ou si pune-le in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana se rumenesc frumos deasupra. Va dura cam 20 minute.


 

TIPS-URI

1

foloseste un gem mai inchegat, fie ca e de caise, prune sau alt fruct.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pentru cornuri cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

abstract01 1

10.12.2017, 20:02

tina58 1

30.01.2018, 11:56

Este un aluat care se poate folosi si la gogosi. Eu una, asa il fac si pentru gogosi, e foarte bun.

abstract01 1

16.09.2018, 22:54

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Aluat pentru placinta