Aluat pentru placinta

de Bucataras in Scoala de gatit Bucataras, 4 Oct 2016 | 25273 vizualizari

 

Orice gospodina trebuie sa stie sa faca un aluat de placinta, pe care la nevoie sa il umple cu mere, dovleac, branza sau alte umpluturi. Alex va arata o reteta care vine fix din Moldova, de la soacra lui! 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina 
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 g drojdie proaspata
  • 450 ml apa calduta
  • 2 oua la temperatura camerei (obligatoriu) 
  • 1 lingurita sare 
  • 2 lingurite zahar pudra 
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat pentru placinta:


  1. Dizolva drojdia proaspata in apa calduta si pune si cele 2 lingurite de zahar si o lingura cu varf de faina. Lasa de-o parte 10-15 minute pana se umfla si face bule deasupra, semn ca drojdia s-a activat.

  2. Restul de faina amestec-o cu sarea si apoi fa o gropita in mijloc si toarna uleiul peste faina, urmat de cele doua oua la temperatura camerei si nu in ultimul rand de drojdia dizolvata in apa. Amesteca totul si cand s-a format o coca scoate-o pe blatul de lucru, pudreaz-o cu faina si framanata energic cca 10 minute. Trebuie ca aluatul sa fie pufos si sa nu se mai lipeasca de maini.

  3. Lasa aluatul la crescut intr-un castron tapetat cu faina si acoperit cu folie de plastic. Intr-o ora isi va dubla volumul. Din intreaga cantitate o sa iti iasa cam 2 tavi de placinta.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pentru placinta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

AlexTeacher 1

05.10.2016, 11:04

Multzam ) Am primit ceva critici pe facebook ! ))

AlexTeacher 1

22.11.2017, 10:22

nu, dar ca si la Doamna Anishoara sursa retetei e Moldova, cum am spus si in video.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cum se face aluatul foietaj pentru placinta