Aluat pentru placinta

de Bucataras in Prajituri, 4 Oct 2016 | 9477 vizualizari

 

Orice gospodina trebuie sa stie sa faca un aluat de placinta, pe care la nevoie sa il umple cu mere, dovleac, branza sau alte umpluturi. Alex va arata o reteta care vine fix din Moldova, de la soacra lui! 

 

INGREDIENTE

  • Faina – 1 kg
  • Ulei de floarea soarelui – 150 ml
  • Drojdie proaspata – 50 g
  • Apa calduta – 450 ml
  • Oua la temperatura camerei (obligatoriu) – 2 buc
  • Sare – 1 lingurita
  • Zahar pudra – 2 lingurite
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat pentru placinta:

  1. Dizolva drojdia proaspata in apa calduta si  pune si cele 2 lingurite de zahar si o lingura cu varf de faina. Lasa de-o parte 10-15 minute pana se umfla si face bule deasupra, semn ca drojdia s-a activat. 
  2. Restul de faina amestec-o cu sarea si apoi fa o gaura si toarna uleiul peste faina, urmat de cele doua oua la temperatura camerei si nu in ultimul rand de drojdia dizolvata in apa. Amesteca totul si cand s-a format o coca scoate-o pe blatul de lucru, pudreaz-o cu faina si framanata energic cca 10 minute. Trebuie ca aluatul sa fie pufos si sa nu se mai lipeasca de maini.
  3. Lasa aluatul la crescut intr-un castron tapetat cu faina si acoperit cu folie de plastic. Intr-o ora isi va dubla volumul. Din intreaga cantitate o sa iti iasa cam 2 tavi de placinta. 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Aluat pentru placinta-0

COMENTARII (11)

Ksenya

Ksenya 1

05.10.2016, 08:57

bun aluat!

anca_rm

anca_rm 1

05.10.2016, 09:43

AlexTeacher

AlexTeacher 1

05.10.2016, 11:04

Multzam ) Am primit ceva critici pe facebook ! ))

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!