Aluat pentru placinta

de Bucataras in Scoala de gatit Bucataras, 4 Oct 2016 | 48870 vizualizari

 

Orice gospodina trebuie sa stie sa faca un aluat de placinta, pe care la nevoie sa il umple cu mere, dovleac, branza sau alte umpluturi. Alex va arata o reteta care vine fix din Moldova, de la soacra lui! 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina 
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 g drojdie proaspata
  • 450 ml apa calduta
  • 2 oua la temperatura camerei (obligatoriu) 
  • 1 lingurita sare 
  • 2 lingurite zahar pudra 
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat pentru placinta:


  1. Dizolva drojdia proaspata in apa calduta si pune si cele 2 lingurite de zahar si o lingura cu varf de faina. Lasa de-o parte 10-15 minute pana se umfla si face bule deasupra, semn ca drojdia s-a activat.

  2. Restul de faina amestec-o cu sarea si apoi fa o gropita in mijloc si toarna uleiul peste faina, urmat de cele doua oua la temperatura camerei si nu in ultimul rand de drojdia dizolvata in apa. Amesteca totul si cand s-a format o coca scoate-o pe blatul de lucru, pudreaz-o cu faina si framanata energic cca 10 minute. Trebuie ca aluatul sa fie pufos si sa nu se mai lipeasca de maini.

  3. Lasa aluatul la crescut intr-un castron tapetat cu faina si acoperit cu folie de plastic. Intr-o ora isi va dubla volumul. Din intreaga cantitate o sa iti iasa cam 2 tavi de placinta.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pentru placinta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

AlexTeacher 1

22.11.2017, 10:22

nu, dar ca si la Doamna Anishoara sursa retetei e Moldova, cum am spus si in video.

HlizaVirginica 1

15.12.2017, 19:59

E super nu mia iesit niciodata aluatul asa pufos

VI 1

11.12.2018, 19:07

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7809 puncte

RODIMUR

6345 puncte

Rocsi

6072 puncte

mirela0911

4809 puncte

Catalina L

4322 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Friptura de miel
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

RETETA RECOMANDATA
Cum se face aluatul foietaj pentru placinta