Amandina

de adry88 in Prajituri, 10 Ian 2012 | 2897 vizualizari

 

m-am inpirat de la miha, doar ca am modificat crema

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri  zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri faina
  • esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • CREMA
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 200 g zahar pudra
  • esenta de rom
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic cappucino
  • SIROP
  • 50 g zahar
  • 150 g apa
  • 1 plic cappucino
  • GLAZURA
  • 1 ciocolata neagra
  • 100 g frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina:

BLAT: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta, apoi se adauga peste albusuri. Se amesteca faina cu praful de copt si cacao. Se adauga peste albusuri, se omogenizeaza si se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor cca 30 minute,se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit si se taie in 2.


CREMA-untul se freaca cu zaharul, se adauga cacaoa, plicul de cappucino, esenta treptat, apoi se da la rece.


SIROPUL-caramelizam zaharul, adaugam apa si plicul de cappucino. Se lasa sa fiarba pana se dizolva zaharul,se lasa la racit.


ASAMBLAREA-se aseaza prima foaie se insiropeaza, crema-foaie-insiropeaza si se da la rece cca 3 ore.


Se topeste ciocolata cu frisca ,se lasa putin la racit si se toarna peste prajitura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mirela0911 1

10.01.2012, 20:51

buna

Maria68 1

10.01.2012, 21:36

delicioase

adry88 1

11.01.2012, 11:14

multumesc pentru aprecieri

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri arabesti

de Criss 6

ieri la 20:38

Ochelari cu zahăr și scorțisoară

ieri la 19:22

Tort aperitiv, pentru zilele cu dezlegare la pește

de RODIMUR 5

ieri la 16:46

RETETA RECOMANDATA
Mini amandine cu fondant (Editie speciala de Paste)