Amandina

de adry88 in Prajituri, 10 Ian 2012 | 2294 vizualizari

 

m-am inpirat de la miha, doar ca am modificat crema

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri  zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri faina
  • esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • CREMA
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 200 g zahar pudra
  • esenta de rom
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic cappucino
  • SIROP
  • 50 g zahar
  • 150 g apa
  • 1 plic cappucino
  • GLAZURA
  • 1 ciocolata neagra
  • 100 g frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina:

BLAT: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta, apoi se adauga peste albusuri. Se amesteca faina cu praful de copt si cacao. Se adauga peste albusuri, se omogenizeaza si se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor cca 30 minute,se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit si se taie in 2.


CREMA-untul se freaca cu zaharul, se adauga cacaoa, plicul de cappucino, esenta treptat, apoi se da la rece.


SIROPUL-caramelizam zaharul, adaugam apa si plicul de cappucino. Se lasa sa fiarba pana se dizolva zaharul,se lasa la racit.


ASAMBLAREA-se aseaza prima foaie se insiropeaza, crema-foaie-insiropeaza si se da la rece cca 3 ore.


Se topeste ciocolata cu frisca ,se lasa putin la racit si se toarna peste prajitura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mirela0911 1

10.01.2012, 20:51

buna

Maria68 1

10.01.2012, 21:36

delicioase

adry88 1

11.01.2012, 11:14

multumesc pentru aprecieri

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Amandine