Amandina

de annemarry in Prajituri, 29 Apr 2013 | 8398 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 10 oua
  • 6 linguri faina
  • 200 gr zahar
  • sirop de zahar ars
  • 50 g cacao
  • praf de copt
  • 4 linguri ulei

Crema:

  • 2 pachete unt
  • 3 galbenusuri
  • o cana jumate de zahar
  • cacao
  • esenta rom

Glazura:

  • 150 gr zahar
  • 2 linguri apa
  • 100 gr ciocolata neagra

Sirop:

  • o cana zahar
  • 300 ml apa
  • esenta rom
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina:

Blatul : separam galbenusurile de albusuri, batem albusurile cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si un praf de sare.Apoi adaugam galbenusurile peste albusuri,punem 3-4 linguri de sirop de zahar ars ( 2 linguri de zahar ars,apoi punem apa si lasam sa se topeasca zaharul),punem si cacaoa si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine si se da la cuptor 30 min la foc mic. Dupa ce scoatem blatul,il lasam sa se raceasca si apoi il taiem in 3. Fiecare blat se insiropeaza foarte bine cu siropul facut dintr-o cana de zahar ars,apoi punem apa lasam sa se topeasca zaharul si dupa ce se raceste punem esenta de rom.

Crema: amestecam galbenusurile cu zaharul pana se topeste, apoi punem untul moale la temperatura camerei si mixam bine de tot pana devine ca o spuma,adaugam cacaoa si romul.Dam la frigider un pic.

Glazura : punem zaharul cu apa la foc pana se topeste apoi punem si ciocolata,lasam pana da in fiert.

Asamblare: punem o foaie de blat,insiropam bine,punem crema,apoi iar blat,insiropam,apoi crema,iar blat si glazura :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

6643 puncte

Panacris

3872 puncte

Rocsi

2943 puncte

 Adi

2871 puncte

Constelatialeu

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Iahnie de fasole la slow cooker Crock Pot

pe 26.10 la 20:22

Desert banana coffee brownie

pe 26.10 la 19:20

Pulpe de pui cu masline si vegetale la slow cooker Crock Pot

pe 26.10 la 16:34

Vinete umplute

de Ksenya 5

pe 26.10 la 12:06

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

pe 24.10 la 20:46

RETETA RECOMANDATA
Amandine