Amandina

de ela in Prajituri, 4 Mar 2010 | 5945 vizualizari

 

am gasit reteta de amandina pe care o aveam,din pacate poza e cam stearsa.am incercat o ora sa incarc o poza dar nu am reusit,bucataras.ro se joaca cu nervii nostri

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6oua,
  • 200gr zahar tos,
  • 30ml apa,
  • 30ml ulei,
  • 20gr cacaoa,
  • 8linguri faina,
  • faina si unt pt tapetat tava.
  • Pentru sirop:
  • 400ml apa,
  • 2linguri cappuuccino de ciocolata.
  • Pentru crema:
  • 3galbenusuri,
  • 150gr zahar pudra,
  • 250gr unt,
  • 3linguri cacaoa.
  • Pentru glazura si decor:
  • 3linguri zahar,
  • 2linguri cacaoa,
  • 2linguri apa,
  • 50gr unt,
  • 100ml frisca lichida
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina:

Blat:


Freci galbenusurile cu uleiul turnat treptat.Bati albusurile spuma cu un praf de sare,cu zaharul si apa.Incorporezi galbenusurile,faina si cacaoa,amestecand de jos in sus pentru ca sa nu se lase compozitia.Coci blatul la foc potrivit intr-o tava de 25x35cm,unsa cu unt si tapetata cu faina.


Sirop:


Fierbi la foc mic apa,zaharul si cappuccino si stopesti blatul racit cu siropul cald.


Crema:


Freci untul moale cu zaharul apoi adaugi galbenusurile si cacaoa.


Pentru glazura:


Fierbi apa cu zaharul si cacaoa si lasi sa dea cateva clocote.Dupa ce ai luat de pe foc adaugi untul si omogenizezi bine.


Peste blatul racit intinzi3/4 din crema apoi acoperi cu glazura rece si dai la rece 30minute.Tai prajitura patratele si o decorezi cu crema ramasa si frisca batuta

 

TIPS-URI

1

crema fiind mai densa asaz-o prima peste blat.Taie prajitura a doua zi dupa ce crema si glazura s-au intarit bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Teo 1

04.03.2010, 21:06

Ela , de cand astept eu Amandina!esti f. concisa in explicatii ,asa ca se poate memora usor; inainte sa incerc trec prin farfuria ta

ela 1

04.03.2010, 23:08

TEO poti sa treci prin farfuria mea numai vezi sa nimeresti bucatica ca e cam ceata prin farfurienu este o poza reusita

LaDy_Alina 1

15.03.2010, 02:09

o daaa....si eu vreau...pls

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!