Amandina

de ela in Prajituri, 4 Mar 2010 | 9085 vizualizari

 

am gasit reteta de amandina pe care o aveam,din pacate poza e cam stearsa.am incercat o ora sa incarc o poza dar nu am reusit,bucataras.ro se joaca cu nervii nostri

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6oua,
  • 200gr zahar tos,
  • 30ml apa,
  • 30ml ulei,
  • 20gr cacaoa,
  • 8linguri faina,
  • faina si unt pt tapetat tava.
  • Pentru sirop:
  • 400ml apa,
  • 2linguri cappuuccino de ciocolata.
  • Pentru crema:
  • 3galbenusuri,
  • 150gr zahar pudra,
  • 250gr unt,
  • 3linguri cacaoa.
  • Pentru glazura si decor:
  • 3linguri zahar,
  • 2linguri cacaoa,
  • 2linguri apa,
  • 50gr unt,
  • 100ml frisca lichida
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina:

Blat:

Freci galbenusurile cu uleiul turnat treptat.Bati albusurile spuma cu un praf de sare,cu zaharul si apa.Incorporezi galbenusurile,faina si cacaoa,amestecand de jos in sus pentru ca sa nu se lase compozitia.Coci blatul la foc potrivit intr-o tava de 25x35cm,unsa cu unt si tapetata cu faina.

Sirop:

Fierbi la foc mic apa,zaharul si cappuccino si stopesti blatul racit cu siropul cald.

Crema:

Freci untul moale cu zaharul apoi adaugi galbenusurile si cacaoa.

Pentru glazura:

Fierbi apa cu zaharul si cacaoa si lasi sa dea cateva clocote.Dupa ce ai luat de pe foc adaugi untul si omogenizezi bine.

Peste blatul racit intinzi3/4 din crema apoi acoperi cu glazura rece si dai la rece 30minute.Tai prajitura patratele si o decorezi cu crema ramasa si frisca batuta

TIPS-URI

1

crema fiind mai densa asaz-o prima peste blat.Taie prajitura a doua zi dupa ce crema si glazura s-au intarit bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

ela 1

04.03.2010, 23:08

TEO poti sa treci prin farfuria mea numai vezi sa nimeresti bucatica ca e cam ceata prin farfurienu este o poza reusita

LaDy_Alina 1

15.03.2010, 02:09

o daaa....si eu vreau...pls

gaby_gabytza 1

24.12.2019, 21:29

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chocolate Waffles