Amandina cu ciocolata

de Bucataras Monica in Prajituri, 12 Iul 2013 | 2043 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 150 g faina
  • 150 g zahar
  • 5 oua
  • 50 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 40 g cacao
  • 1 praf de copt

Pentru crema:

  • 250 g unt
  • 100 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita amidon
  • 2 cuburi ciocolata menaj
  • 2 linguri cacao
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g zahar tos

Pentru sirop:

  • 150 ml apa
  • 100 g zahar tos
  • 1 plic cappucino sau ciolata calda

Pentru glazura:

  • 200 g ciocolata menaj
  • 100 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina cu ciocolata:

Pregatire blat: Se separa ouale,albusurile se bat cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu zagarul pana ce acesta se topeste,apoi se adauga uleiul si laptele. Intre timp faina se amesteca cu cacaua si cu praful de copt si se adauga in compozitia lichida. Dupa omogenizarea acestora se incorporeaza albusurile. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor cca. 20 -25 min la temperatura medie.


Pregatire crema: Se bat gabenusurile cu zaharul pana ce se dizolva,apoi se adauga amidonul. Laptele incalzit se toarna incet peste galbenusuri si se omogenizeaza bine. Compozitia obinuta se lasa pe foc la flacara mica,amastecand incontinuu pana ce se obtine o budinca,se ia de pe foc amestecandu-se cu ciocolata rasa. Untul se freaca cu zaharul pudra si cu o lingurita de ness/cappucino adaugandu-se treptat crema de oua racita. Se bat pana ce obtinem o crema spumoasa.


Pregatirea glazurii: se rupe ciocolata bucati punandu-se intr-un bol pe bain marie impreuna cu frisca lichida.


Prima foaie se insiropeaza,se pune crema cu unt,apoi adaugam cealalta foaie insiropata. Se taie blatul patratele si pe fiecare se pune cate o lingura de glazura lansand sa se prelinga pe margine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (12)

DIANA B 1

13.07.2013, 13:58

Am ajuns tarziu , asa-i ? mi-ar fi placut si mie ... sa-mi fac , nu ?

Bucataras Monica 1

14.07.2013, 14:01

Mmm iti imprumut tava si reteta!

dantes 1

16.07.2013, 10:23

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!