Amandine

de madi_marin in Prajituri, 27 Sep 2010 | 41907 vizualizari

 

Pot spune ca sunt prajiturile mele preferate de la cofetarie. Este prima oara cand le fac. Sursa de inspiratie.....,,gospodini. blogspot.com,,....insa cu mici modificari....

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 40 ml ulei
  • 40 ml apa
  • 200 g faina
  • 75 g cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • Crema:
  • 250 g unt sau margarina
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • 2 linguri cu varf cu cacao
  • 1 fiola esenta de rom
  • Sirop:
  • 150 g zahar
  • 2 linguri miere
  • 2 plicuri capucino
  • 1 fiola esenta de rom
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • Decor:
  • 50 ml frisca lichida
  • bomboane de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Se prepara blatul :  se bat albusurile spuma tare cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apoi se adauga apa. Se amesteca cele doua compozitii, apoi se adauga faina, cacaoa si praful de copt. Se omogenizeaza bine si se toarna in tava 25/35 cm unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace cam 30 de minute la foc potrivit. Pentru siguranta se face testul scobitorii. Se da la racit.

Crema : se mixeaza untul sau margarina la temperatura camerei cu zaharul pudra, apoi se adauga cacaoa si esenta de rom.

Siropul :  se caramelizeaza zaharul, apoi se amesteca cu mierea si 500 ml apa. Se pune vasul din nou la foc mic pana se dizolva caramelul. Se da vasul  deoparte de pe foc, apoi se adauga capucino si esenta de rom. Se lasa sa sa raceasca bine.

Glazura :  se pun la foc mic ciocolata rupta in bucatele, frisca lichida si untul. Se amesteca continuu pana se topesc si se omogenizeaza bine, apoi se lasa sa se raceasca.

Asamblare: jumatate de blat insiropat cu jumatate din cantitatea de sirop, crema, cealalta jumatate de blat insiropata. Se da la rece pentru 30 de minute, apoi se portioneaza si fiecare bucata in parte se glazureaya. Se orneaza cu motz de frisca alba sau cu cacao si cu bombonele de ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (56)

Cris2711 1

20.07.2011, 16:37

Sim0na 1

12.02.2013, 20:53

Super bunaciune ai facut!!! Sa trec pe la tine?! Si-asa.. sunt datoare cu ceva.. Nu te-am uitat!

madi_marin 1

13.02.2013, 20:26

SimO...sunt facute demult, da tu treci, ca te astept, si-asa nu am mai vorbit demult cu tine...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta Clatita nemteasca, usor de preparat, pufoasa si delicioasa

ieri la 14:22

Desert fin de ciocolata reteta de mousse fin si gustos

ieri la 10:09

Reteta Zacusca de vinete, cum sa prepari zacusca traditionala, pas cu pas

pe 07.09 la 19:18

Cum sa pregatesti cel mai bun pui asiatic, reteta rapida si aromata pentru o cina perfecta

pe 06.09 la 19:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3008 puncte

bucatarasa

1100 puncte

- Andreea -

1010 puncte

vasimur

136 puncte

Lau

Lau 9

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Casuta din povesti"