Amandine

de madi_marin in Prajituri, 27 Sep 2010 | 35089 vizualizari

 

Pot spune ca sunt prajiturile mele preferate de la cofetarie. Este prima oara cand le fac. Sursa de inspiratie.....,,gospodini. blogspot.com,,....insa cu mici modificari....

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 40 ml ulei
  • 40 ml apa
  • 200 g faina
  • 75 g cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • Crema:
  • 250 g unt sau margarina
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • 2 linguri cu varf cu cacao
  • 1 fiola esenta de rom
  • Sirop:
  • 150 g zahar
  • 2 linguri miere
  • 2 plicuri capucino
  • 1 fiola esenta de rom
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • Decor:
  • 50 ml frisca lichida
  • bomboane de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Se prepara blatul : se bat albusurile spuma tare cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apoi se adauga apa. Se amesteca cele doua compozitii, apoi se adauga faina, cacaoa si praful de copt. Se omogenizeaza bine si se toarna in tava 25/35 cm unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace cam 30 de minute la foc potrivit. Pentru siguranta se face testul scobitorii. Se da la racit.


Crema : se mixeaza untul sau margarina la temperatura camerei cu zaharul pudra, apoi se adauga cacaoa si esenta de rom.


Siropul : se caramelizeaza zaharul, apoi se amesteca cu mierea si 500 ml apa. Se pune vasul din nou la foc mic pana se dizolva caramelul. Se da vasul deoparte de pe foc, apoi se adauga capucino si esenta de rom. Se lasa sa sa raceasca bine.


Glazura : se pun la foc mic ciocolata rupta in bucatele, frisca lichida si untul. Se amesteca continuu pana se topesc si se omogenizeaza bine, apoi se lasa sa se raceasca.


Asamblare: jumatate de blat insiropat cu jumatate din cantitatea de sirop, crema, cealalta jumatate de blat insiropata. Se da la rece pentru 30 de minute, apoi se portioneaza si fiecare bucata in parte se glazureaya. Se orneaza cu motz de frisca alba sau cu cacao si cu bombonele de ciocolata.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (56)

Cris2711 1

20.07.2011, 16:37

Sim0na 1

12.02.2013, 20:53

Super bunaciune ai facut!!! Sa trec pe la tine?! Si-asa.. sunt datoare cu ceva.. Nu te-am uitat!

madi_marin 1

13.02.2013, 20:26

SimO...sunt facute demult, da tu treci, ca te astept, si-asa nu am mai vorbit demult cu tine...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura " Desteapta " cu ciocolata si aroma de portocala