Tarta cu ciocolata si capsuni

de laura_n in Prajituri, 19 Iun 2014 | 11095 vizualizari

 

O tarta savuroasa!

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 100 gr unt
  • 1 galbenus de ou
  • 250 gr faina
  • 60 gr zahar brut
  • 2 linguri cacao neagra
  • 1 praf sare
  • pt crema de ciocolata:
  • 200 gr cioco neagra
  • 300 gr iaurt simplu
  • 1 galbenus
  • 40 gr zahar brut
  • pt topping de fructe:
  • 800 gr capsuni proaspete, curatate si spalate
  • 100 gr fructe de padure congelate
  • 3 lg zahar brut
  • 1 lingura amidon
  • 1 canita apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata si capsuni:

Ingredientele le pastram cateva ore la temperatura camerei.


Untul moale, cu un praf de sare si cu zaharul il amestecam cu un tel. Adaugam galbenusul si amestecam in continuare.


Adaugam faina amestecata cu cacaoa si amestecam pana obtinem un aluat faramicios.


Luam o forma de copt, preferabil cu inel detasabil. Asezam blatul in strat gros, nivelam bine. Dam tava la rece, timp in care pregatim umplutura de ciocolata.


Topim pe baie de aburi ciocolata. Dam deoparte sa se raceasca un pic.


Amestecam intr-un bol, iaurtul cu zaharul si cu galbenusul. Apoi adaugam ciocolata si omogenizam.


Scoatem tava de la frigider si turnam compozitia de ciocolata. Batem usor forma de blatul mesei, apoi o punem la cuptorul incins, aproximativ 40-45 minute, la foc mediu. Cand va fi coapta, va fi usor umflata si va forma o crusta. O scoatem din cuptor si o dam la racit.


Intr-un vas, punem o cana de apa, 3 linguri zahar si o lingura amidon. Amestecam cu un tel si punem compozitia pe foc, la fiert, amestecand continuu. Curand, se va lega si se va ingrosa. Cand s-a ingrosat bine, dam deoparte.


Peste capsunile proaspete, presaram cateva afine si mure congelate. Turnam compozitia de amidon peste fructe si amestecam. Ele se vor lega, dar isi vor pastra gustul proaspat.


Dupa ce s-a racit compozitia de ciocolata, turnam fructele, presaram cativa fulgi de cioco si apoi dam la rece pentru cateva ore.

 

TIPS-URI

1

folositi capsuni din cele maruntele, coapte bine, dar nu moi.

2

folositi unt de calitate

3

eu am folosit o forma cu diametru 24 cm. Cred ca ar iesi mai frumos intr-o forma mai mica, straturile vor fi mai groase, iar tarta va iesi mai inalta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight Sensor

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

laura_n 1

23.06.2014, 15:13

Buna Raluca, ma bucur ca ai incercat-o. Eu nu prea sunt fan amidon, gelatina, si folosesc rar si putin. Este adevarat, nu iese gelatinos toppingul, dar eu fac intai un sos din amidon si il torn apoi peste fructe, astfel isi pastreaza si prospetimea si gustul! Oricum, lasata la rece, se incheaga suficient cat sa nu curga, dar se poate adapta pentru gustul fiecaruia!

xana 1

28.06.2014, 11:25

Deosebita!

Xandrinne 1

21.08.2015, 09:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort diplomat cu iaurt si ananas
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorbă de fasole boabe cu afumătură

de RODIMUR 5

ieri la 22:24

Salata completa

ieri la 20:00

Salată cu quinoa, avocado si grapefruit

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu blat de biscuiti si fructe asortate