Amandine(by bitza)

de nadina73 in Dulciuri, 18 Oct 2010 | 4746 vizualizari

 

Super bune, dupa reteta lui bitzahttp://bucataras.ro/retete/7077/amandine.html

 

INGREDIENTE

blat:

  • 6 oua
  • 200 g zahr
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 20 gr cacao
  • 8 linguri faina

Crema:

  • 4 galbenusuri
  • 200 zahar pudra
  • 250 g unt
  • 3 linguri cacao
  • 1 esenta de rom

Sirop.

  • 400 ml apa
  • 150 zahar
  •  1 fiola de esenta rom

Glazura:

  • 1 ciocolata neagra 150g
  • 70 frisca

Decor :

  • frisca 100 ml
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine(by bitza):

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine ,dupa care se pune zaharul si se mai mixeaza.Se amesteca bine galbenusurile cu apa si uleiul,Se pun galbenusurile peste albusul batut bine si se amesteca usor dupa care se pune faina si cacaua.


Se tapeteaza o tava se pune compzitia si se da la cuptor 35 minute la 160 grade.Dupa ce sa racit se taie in doua.


Crema:


Se mixeaza bine untul pana se face spuma .Glabenusurile se pun pe baie de aburi cu zaharul pana se topesc,Dupa ce s-au racit galbenusurile se amesteca cu untul ,cacaua si esenta de rom, se mixeaza foarte bine pana devine o compozitie foarte cremoasa.


Siropul:


Se pune apa cu zaharul pe foc pana se topeste zaharul ,dupa care se ia jos de pe foc si se lasa la racit .Cand siropul e rece se pune esenta de rom.


Glazura de ciocolata:


Se rupe ciocolata bucatele si se pune la topit intr-o craticioara cu frisca lichida.Dupa ce s-a topit se ia de pe foc si se lasa la racit.


Asamblare:


Se taie blatul in doua se insiropeaza foarte bine dupa care se pune crema, se intinde uniform si se pune blatul al doilea care si acesta se insiropeaza bine.Se pune glazura de ciocolata.


Se portioneaza si se decoreaza cu frisca


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine(by bitza)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

nadina73 1

27.10.2010, 20:46

adriana micute deloc nu au fostle-am taiat chiar prea exagerate sincer

nadina73 1

27.10.2010, 20:46

adinacarla

nadina73 1

27.10.2010, 20:46

flori99 bine ai venit

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza, reteta Ioanei