American doughnots

de vanilla in Dulciuri, 30 Iun 2010 | 2129 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 kg de faina
  • 25 gr de drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 2 lg de zahar
  • 1 pahar lapte
  • 2 lg ulei
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA American doughnots:

Faina se pune intr-un castron mai maricel, si in mijloc se face o adancitura.


Intre timp se face o maia din drojdie, lapte, zahar si ulei. Se lasa maiaua la crescut dupa care se pune in scobitura din faina impreuna cu oul, si uleiul, se framanta aluatul. Se mai aduga la nevoie si apa calduta, si se framanta pana cand vei obtine un aluat nici prea moale nici prea tare.


Atentie!!! aluatul trebuie sa se deslipa de pe vas. Se pune intr-un loc calduros timp de 30-35 de min. la dospit


Se face apoi glazura. Poti folosi atat ciocolata neagra dar si alba, asta decizi.


Ai nevoie de 150 gr de ciocolata maruntita, pe care o pui la topit cu 2 lg de ulei. Cand ciocolata este topita se adauga 100 gr de frisca lichida si se amesteca in continuu , pana la omogenizare.


Dupa ce alutual s-a dospit intindem o foaie cat e masa de mare din care decupam cu ajutorul unui pahar gogosile. Le scufundam in ulei incins timp de 4-5 minute, le ungem cat sunt calde cu glazura, apoi presaram deasupra bombonele decor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "American doughnots" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Laly 1

05.07.2010, 00:42

Si eu vreau una te rog

mena29 1

02.11.2010, 21:55

Ce bune cred ca au fost

-Miti- 1

04.01.2011, 13:44

chiar ca arata ca cele americane!!!oare ar merge si la cuptor ? formele de la decorix ar fi super aici!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
12 Etaje dulci