American doughnots

de vanilla in Dulciuri, 30 Iun 2010 | 1774 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 kg de faina
  • 25 gr de drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 2 lg de zahar
  • 1 pahar lapte
  • 2 lg ulei
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA American doughnots:

Faina se pune intr-un castron mai maricel, si in mijloc se face o adancitura.

Intre timp se face o maia din drojdie, lapte, zahar si ulei. Se lasa maiaua la crescut dupa care se pune in scobitura din faina impreuna cu oul, si uleiul, se framanta aluatul. Se mai aduga la nevoie si apa calduta, si se framanta pana cand vei obtine un aluat nici prea moale nici prea tare.

Atentie!!! aluatul trebuie sa se deslipa de pe vas. Se pune intr-un loc calduros timp de 30-35 de min. la dospit

Se face apoi glazura. Poti folosi atat ciocolata neagra dar si alba, asta decizi.

Ai nevoie de 150 gr de ciocolata maruntita, pe care o pui la topit cu 2 lg de ulei. Cand ciocolata este topita se adauga 100 gr de frisca lichida si se amesteca in continuu , pana la omogenizare. 

Dupa ce alutual s-a dospit intindem o foaie cat e masa de mare din care decupam cu ajutorul unui pahar gogosile. Le scufundam in ulei incins timp de 4-5 minute, le ungem cat sunt calde cu glazura, apoi  presaram deasupra bombonele decor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "American doughnots" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

Laly 1

05.07.2010, 00:42

Si eu vreau una te rog

mena29 1

02.11.2010, 21:55

Ce bune cred ca au fost

-Miti- 1

04.01.2011, 13:44

chiar ca arata ca cele americane!!!oare ar merge si la cuptor ? formele de la decorix ar fi super aici!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V