American doughnots

de vanilla in Dulciuri, 30 Iun 2010 | 1827 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 kg de faina
  • 25 gr de drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 2 lg de zahar
  • 1 pahar lapte
  • 2 lg ulei
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA American doughnots:

Faina se pune intr-un castron mai maricel, si in mijloc se face o adancitura.


Intre timp se face o maia din drojdie, lapte, zahar si ulei. Se lasa maiaua la crescut dupa care se pune in scobitura din faina impreuna cu oul, si uleiul, se framanta aluatul. Se mai aduga la nevoie si apa calduta, si se framanta pana cand vei obtine un aluat nici prea moale nici prea tare.


Atentie!!! aluatul trebuie sa se deslipa de pe vas. Se pune intr-un loc calduros timp de 30-35 de min. la dospit


Se face apoi glazura. Poti folosi atat ciocolata neagra dar si alba, asta decizi.


Ai nevoie de 150 gr de ciocolata maruntita, pe care o pui la topit cu 2 lg de ulei. Cand ciocolata este topita se adauga 100 gr de frisca lichida si se amesteca in continuu , pana la omogenizare.


Dupa ce alutual s-a dospit intindem o foaie cat e masa de mare din care decupam cu ajutorul unui pahar gogosile. Le scufundam in ulei incins timp de 4-5 minute, le ungem cat sunt calde cu glazura, apoi presaram deasupra bombonele decor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "American doughnots" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

Laly 1

05.07.2010, 00:42

Si eu vreau una te rog

mena29 1

02.11.2010, 21:55

Ce bune cred ca au fost

-Miti- 1

04.01.2011, 13:44

chiar ca arata ca cele americane!!!oare ar merge si la cuptor ? formele de la decorix ar fi super aici!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9780 puncte

oanapl

8920 puncte

RODIMUR

8820 puncte

Rocsi

7100 puncte

Valclaudia

5880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de iaurt cu rodie