Amintiri din copilarie - Broscutele "capitaliste"

de klausenburger_adica Lacrima in Prajituri, 30 Aug 2009 | 5517 vizualizari

 

Ca inca mai suntem la capitolul amintirilor din copilaria noastra (a unora) comunista. Broscutele. Ce vremuri! In ultimii ani le cumparam cu cinci lei. Bani pe care ii strangeam destul de greu din "alocatia parinteasca" si asta pentru ca in anticariate, "Toate panzele sus" costau 3,75 lei, volumul. Si erau trei volume!!!. Mereu ma certa mama ca imi cumparam prajiturica ingrata despre care umbla vorba in targ cum ca ar fi fost facuta din resturi stricate adunate de prin alte prajituri. Dar erau atat de rare prajiturile, iar eu eram o pofticioasa atat de inversunata. Asa ca intre "predica" mamei si tentanta dulcegarie verde, castiga mereu broscuta, cu toate pacatele ei mai mult ori mai putin iluzorii.

Cum ar fi sa salvez memoria hulitei broscute? Si daca ar fi s-o innobilam dat fiind faptul ca veterana verzoaie e inca atat de actuala prin toate vitrinele de cofetarii? Si-ar merita o medalie si un rebranding. Poate prea am rebrand-uit-o eu, dar a iesit ce vedeti si voi. Pofta buna :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru partea maro
  • 400 gr piscoturi Savoiardi
  • 150 gr zahar
  • 200 ml apa
  • 80 gr unt
  • 3 linguri cu varf de cacao
  • Pentru partea alba
  • 250 gr lapte praf
  • 100 gr unt
  • 100 gr nuca de cocos
  • 100 gr zahar pudra
  • 50 gr alune
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amintiri din copilarie - Broscutele "capitaliste":


  • din zahar, apa si cacao faceti un sirop pe care il fierbeti la foc mic pana se ingroasa; cand s-a ingrosat, luati la o parte cratita si puneti untul si amestecati pana se topeste;

  • adaugati compozitia cu cacao peste piscoturile Savoiardi zdrobite marunt si amestecati pana devine o pasta omogena;

  • topiti untul pentru compozitia alba si amestecati laptele praf, cu nuca de cocos si cu zaharul pudra apoi in aceasta compozitie, adaugati untul topit si racit; framantati pana cand iese un aluat potrivit de moale;

  • faceti bile din compozitia alba si puneti in centrul lor o aluna, apoi imbracati bila alba cu un strat de compozitie cu cacao;

  • tavaliti prajiturile prin nuca de cocos si lasati 15 min la frigider

 

TIPS-URI

1

pentru un gust mai intens, adaugati in compozitia alba 1-2 linguri de vin sau lichior de whisky;

2

in loc de aluna puteti pune o visina din visinata sau fructe confiate, iar gustul va fi mai exotic;

3

pentru a imbraca bomboanele albe in compozitia cu cacao, luati cu o lingura umezita in apa rece din compozitie si intindeti-o pe palma sub forma unui cerc cu grosime de 0,5 mm; asezati bila alba in mijloc si pliati, apoi rotunjiti;

4

lucrati cu mainile umezite in apa rece, altfel compozitiile se lipesc de palme

Daca ti-a placut reteta noastra "Amintiri din copilarie - Broscutele "capitaliste"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Bucataras 1

20.09.2009, 16:01

Neta, te asteptam si pe tine cu o reteta cit de mica

klausenburger_adica Lacrima 1

06.10.2009, 14:44

recunosc ca nu o stiu prajiturica asta ... dar am s-o creez asa cum cred eu ca este si am sa o postez pentru tine Neta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Mingiute cu visine