Prajitura "Noapte venetiana"

de Corinuta in Prajituri, 29 Sep 2013 | 9122 vizualizari

 

Am facut o prajitura cu dedicatie (pentru cineva). Ca de obicei, cand vrei sa iasa ceva grozav, te stradui prea mult si o dai in bara :)) A fost foarte buna, nu am ars-o, numai ca nu mi-a placut mie cum a iesit! :P

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul alb:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • 50 g nuca de cocos
  • 2 linguri faina
  • un praf de sare
  • Pentru blatul maro:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf copt
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • 400 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 75 g unt
  • Pentru glazura:
  • 40 g ciocolata neagra
  • 40 g ciocolata cu lapte
  • 2-3 linguri smantana dulce ptr frisca
  • 1 lingurita miere
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Noapte venetiana":

Se bat albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul cate o lingura pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare pana se topeste. La final se adauga cocosul si faina amestecan usor cu o paleta de sus in jos. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna blatul in ea si se niveleaza frumos.


Pentru blatul maro, separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Se adauga pe rand cate o lingura de zahar si se mixeaza bine dupa fiecare, apoi galbenusurile. La final se adauga faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Presaram cu grija putin cate putin si amestecam cu o paleta de jos in sus pana se incorporeaza totul. Se toarna incet in tava peste blatul alb si se niveleaza frumos.


Se coc blaturile aproximativ 30 de minute la 180 de grade. Se verifica cu o scobitoare si se lasa la racit.


Pentru crema, mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga amidonul si laptele si se pune la fiert. Se fierbe la foc mic amestecand mereu cu un tel pana devine crema groasa ca o budinca. Se ia de pe foc si se lasa putin la racit, apoi se amesteca cu untul si se toarna peste blat. Se da totul la rece pentru minim 30 de minute.


Pentru glazura se topeste la microunde ciocolata rupta bucati impreuna cu smantana dulce, se amesteca bine, apoi se adauga si mierea si se toarna peste prajitura. Se da din nou la frigider pentru 30 de minute.


Pofta buna!


Sursa

 

TIPS-URI

1

va sfatuiesc daca veti face prajitura sa dublati cantitatile, eu am crezut ca o sa-mi iasa prea mare :))

2

am folosit pentru copt o tava rotunda de 26 cm diametru cu margina detasabila

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Noapte venetiana"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

Corinuta 1

30.09.2013, 10:27

Multumessc Lia scumpa!

Corinuta 1

30.09.2013, 10:27

Cris

gaby_gabytza 1

21.12.2013, 16:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Eugenia