Mini-tarte de capsuni

de ionix in Prajituri, 13 Mai 2010 | 2276 vizualizari

 

un desert racoritor, dar te coci la facut crusta :D:D

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt de la frigider
  • 400 g faina alba
  • coaja de la o lamaie rasa
  • 100 g zahar
  • doua oua batute cu 3 linguri de apa rece ca gheata

pentru crema:

crema folosita la tort Barzan : www.bucataras.ro/retete/5942/tort-barzan.html

pentru decor:

  • 2 plicuri tort gele
  • 400 ml suc de capsuni
  • 500 g capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-tarte de capsuni:

Untul rece se taie felii si se amesteca impreuna cu faina pana cand devine ca un pesmet, mai sfaramicios asa (vezi poza).


Se adauga coaja de lamaie si zaharul si se framanta rapid.


Se pun ouale batute cu apa si se formeaza aluatul, nu trebuie sa fie lipicios. Se face o minge din aluat, se impacheteaza in folie de plastic si se da la frigider timp de 30 de minute.


Din aluatul racit se fac mingiute care se intind cercuri groase de circa 1/3cm.


Fiecare cerc din aluat se pune in forma unsa cu unt, se apasa in forma, se taie surplusul de aluat si se inteapa aluatul cu furculita.


Se ininge cuptorul, se da la foc mediu, se introduc formele cu aluat si se lasa pana se rumenesc. circa 20-25 de min.


Se scot din forme si se lasa la racit.


Dupa ce s-au racit, le umplem cu crema si le ornam cu caspuni taiate si tort gele (se face conform instructiunilor de pe ambalaj)


Se dau la rece cel putin 12 ore si apoi se servesc.



Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-tarte de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

gaby_duceag 1

22.05.2010, 09:51

da,vreau

ionix 1

22.05.2010, 13:28

te astept

adry88 1

03.06.2011, 20:55

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de dovleac placintar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

RETETA RECOMANDATA
Tarte cu piersici