Mini-tarte de capsuni

de ionix in Prajituri, 13 Mai 2010 | 2018 vizualizari

 

un desert racoritor, dar te coci la facut crusta :D:D

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt de la frigider
  • 400 g faina alba
  • coaja de la o lamaie rasa
  • 100 g zahar
  • doua oua batute cu 3 linguri de apa rece ca gheata

pentru crema:

crema folosita la tort Barzan : www.bucataras.ro/retete/5942/tort-barzan.html

pentru decor:

  • 2 plicuri tort gele
  • 400 ml suc de capsuni
  • 500 g capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-tarte de capsuni:

Untul rece se taie felii si se amesteca impreuna cu faina pana cand devine ca un pesmet, mai sfaramicios asa (vezi poza).


Se adauga coaja de lamaie si zaharul si se framanta rapid.


Se pun ouale batute cu apa si se formeaza aluatul, nu trebuie sa fie lipicios. Se face o minge din aluat, se impacheteaza in folie de plastic si se da la frigider timp de 30 de minute.


Din aluatul racit se fac mingiute care se intind cercuri groase de circa 1/3cm.


Fiecare cerc din aluat se pune in forma unsa cu unt, se apasa in forma, se taie surplusul de aluat si se inteapa aluatul cu furculita.


Se ininge cuptorul, se da la foc mediu, se introduc formele cu aluat si se lasa pana se rumenesc. circa 20-25 de min.


Se scot din forme si se lasa la racit.


Dupa ce s-au racit, le umplem cu crema si le ornam cu caspuni taiate si tort gele (se face conform instructiunilor de pe ambalaj)


Se dau la rece cel putin 12 ore si apoi se servesc.



Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-tarte de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

gaby_duceag 1

22.05.2010, 09:51

da,vreau

ionix 1

22.05.2010, 13:28

te astept

adry88 1

03.06.2011, 20:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Tarte cu piersici