Prajitura cu mere si caramel

de diaconta in Prajituri, 4 Noi 2016 | 2250 vizualizari

 

Chiar dacă în materie de dulciuri,îmi place mereu sa experimentez,uneori realizez că nu merită să mă complic,mai ales când timpul nu-mi permite,că pot să pregătesc  dulciuri simple care să ne încânte papilele gustative.
Exact aşa a fost şi această prăjiturică cu mere şi caramel.
De altfel,prajitura cu măr mi s-a părut întotdeauna foarte buna,iar combinată cu caramel,este un deliciu.
Eu am avut o tava ceramică  ovala,blatul nu a ieşit foarte înalt,deci vă recomand să folosiţi o tava cu dimensiuni maxime de 20x30 cm sau una rotunda de 24 cm.
Mai bine vă spun cum am pregătit-o,altfel risc sa vă ia mai mult timp să citiţi reţeta decât a fost necesar ca s-o pregătesc.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 200 g unt 82% grasime
  • 5 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 3 linguri smântâna 30% grasime(sau iaurt)
  • 300 g faina alba
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Coaja de lamâie
  • Sare

Umplutura de mere si caramel:

  • 1 kg mere
  • 8 linguri zahar
  • 100 g unt 82% grasime
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 1 lingurita scortisoara
  • Stafide

Zahar pentru pudrat

Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si caramel:

Am pregatit mai întâi umplutura pentru a se putea răci cât am pregatit blatul.


Am curatat merele,am scos cotorul si le-am taiat cuburi mai mari.


Am pus cele 8 linguri de zahar într-o cratita si l-am caramelizat.


Mare atentie sa nu se arda,altfel va deveni amarui.


Când s-a caramelizat,am tras cratita de pe foc,am adaugat untul si am amestecat pâna ce acesta s-a topit.


Caramelul va deveni fin si catifelat.


Am pus merele peste caramel.Le-am lasat pâna ce s-au înmuiat.


Pentru ca acestea au lasat sirop,am dizolvat o lingura de amidon cu apa rece si l-am adaugat peste mere.


Am adaugat si scortisoara.


Am lasat umplutura sa se raceasca si am pregatit blatul.


Am separate albusurile de galbenusurile oualor.


Am mixat untul moale cu zaharul pudra.Am adaugat pe rând galbenusurile,iar apoi smântâna.


Am încorporat faina amestecata cu praful de copt,amestecând cu o paleta.


Am adaugat aromele.


Albusurile le-am mixat cu un praf de sare,apoi le-am încorporat în restul compozitiei.


Am pus ceva mai mult de jumatate din compozitie în tava pe care, am uns-o cu unt si am tapetat-o cu faina.


Peste aceasta am pus umplutura de mere si caramel,stafidele ,iar deasupra restul compozitiei.


Am pus tava la cuptor la 200 de grade pentru 40 de minute.


Dupa ce s-a racit am pudrat cu zahar.


Eu am taiat-o cât înca era calda,dar nu va recomand sa faceti acest lucru,se va taia mult mai frumos rece.



S-aveţi poftă !!!





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

anca_rm 1

07.11.2016, 10:21

Aletta 1

07.11.2016, 15:35

ce minunatie de prajitura

dantes 1

08.11.2016, 10:29

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Desert rapid cu biscuiti