Sandvisuri cu ciocolata amaruie

de silvi0ara in Prajituri, 15 Noi 2010 | 1736 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 160g zahar
  • sare un praf
  • 160g faina
  • 2 linguri amidon
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 300g ciocolata neagra(sau cu lapte)
  • 200ml frisca lichida
  • 250g unt
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 lingura lichior de portocale sau Amatetto
  • 200ml frisca pentru decor(sau ciocolata rasa)

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sandvisuri cu ciocolata amaruie:

Mai intai incingem cuptorul la 200gC.Separam ouale.Albusul se bate bine cu zaharul si un praf de sare ca si la bezea.Se adauga galbenusurile pe rand,zaharul vanilat iar la final adaugam faina amestecata cu amidonul.Se aseaza compozitia pe o tava tapetata cu hartie pergament,se niveleaza si se da cuptor 12-15 minute.



Ciocolata se topeste in frisca fierbine, amestecand mereu pana se dizolva toata ciocolata.Se lasa sa se racoreasca.Separat se freaca spuma untul cu cele 4 linguri de zahar.Daca untul are prea multa apa puteti adauga 1 lingura de praf de frisca.Apoi adaugam lingura cu lingura ciocolata topita si la final lichiorul.Lasam la frigider pentru cel putin 30 de minute.



Blatul se taie pe lung in 3 fasii.O fasie se aseaza pe un platou si se unge cu 1/3 din crema,se acopera cu al doile blat si se continua pana terminam ingredientele.Se orneaza cu frisca sau ciocolata rasa.Se lasa prajitura la frigider cel putin 2 ore.Se serveste cu frisca alaturi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sandvisuri cu ciocolata amaruie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Laly 1

15.11.2010, 22:57

Mai ai si pentru mine o bucatica?

Rocsi 1

16.11.2010, 18:49

Teo 1

17.11.2010, 21:17

arata tentant !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa-crema de ciuperci
  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura alba sau Alba ca zapada