Prajitura ''lenesului''..

de Adele in Prajituri, 13 Iul 2014 | 14929 vizualizari

 

De ceva timp imi este pofta de ceva bun si cum am o boala foarte rara numita ''lene'' am stat si am cautat o reteta care sa se faca singura :)) dar nu am gasit asa ca am reusit sa fac un mic efort si sa fac ceva rapid si bun :D..

 

INGREDIENTE

  • 3 foi din comert.
  • Crema caramel:
  • 100 gr zahar.
  • 50 gr frisca lichida.
  • 50 gr unt.
  • 2 oua.
  • 150 gr alune.
  • Crema cicolata:
  • 100 gr cicolata (eu am folosit cu gust caramel)
  • 100 gr ciocolata neagra,
  • 100 ml frisca lichida.
Portii: 9
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''lenesului''..:

Pentru inceput punem pe foc o oala si zaharul sa se topeasca,pana devine caramel,cand se topeste bine punem si untul.Intr-un vas amestecam ouale si frisca .Cand zaharul s-a topi luam de pe foc si turnam compozitia de ou,amestecam in continu si repede si punem din nou la foc mic pana se ingroasa.La sfarsit punem alunele si amestecam bine.


Turnam crema caramel peste prima foaie punem cealata foaie si presam bine.Dam la frigider ,intre timp ce pregatim ciocolata.


Intr-un oala punem frisca pe foc si o lasam sa se incalzeasca,punem bucatile de ciocolata si le topim pana devin cremoasa .


Lasam sa se raceasca si o impartim in doua,continuam sa punem peste foaie dupa care punem si cealata foaie si deasupra din nou ciocolata.


Dam la rece pentru cel putin o ora.

 

TIPS-URI

1

Puteti face primul strat cu ciocolata dupa care crema caramel si terminati cu ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''lenesului''.." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Adele 1

13.07.2014, 22:52

Multumesc

mihaelar63 1

26.07.2014, 14:15

Nu-i bai ca-i zice asa Se poate manaca cu harnicie )

Adele 1

26.07.2014, 14:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Prajitura fina cu foi din miere si nuca