Prajitura Noaptea venetiana

de nadina73 in Prajituri, 31 Mar 2010 | 43995 vizualizari

 

extraordinar de buna

 

INGREDIENTE

  • blat alb:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 1oo g nuca de coco
  • 4 linguri de faina
  • blat maro:
  • 4 oua
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 1 praf de copt
  • glazura:
  • 250 g cicoclata cu lapte
  • 60 g unt
  • 130 ml frisca lichida sau samantana
  • esenata de rom
  • Crema:
  • 6 galbenusuri ramase de la blatu alb
  • 250 g zahar
  • 300 ml lapte
  •  pachet de unt
  • 3-4 vanilii
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Noaptea venetiana:

Blatul alb:


Se bat albusurile spuma tare apoi se pune zaharul ,apoi nuca de cocos si faina acest blat se pune intr-o tava unsa si tapetata si se lasa deoparte nu se pune in cuptor numai dupa ce sa pus si blatu maro


Blat maro:


se bat 4 albusuri bine apoi se pune zaharul dupa care se pune faina ,galbenusurile si praful de copt si cacaua apoi se toarna in tava peste blatul ablb dupa cae se pune la cuptor pnetru 30 minute aproximativ 160 grade


Crema:


6 galbenusuri ramase de la blatu alb se amesteca cu 6 linguri de faina,25o g zahar si 300 ml lapte se amesteca bine pe soba pana se imgroasa bine apoi se lasa la racit dupa care se amesteca cu untul frecat spuma crema obtinuta se intinde pe ste blat copt si racit


Glazura :


ciocolata se rupa bucatele si se pune intr-o cratita ,apoi se pune frisca ,untul si romul se lasa sa se toperasca bine apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca dupa care se intinde peste crema iar deasupra se decoreaza cu ................ce coriti




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Noaptea venetiana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

adry88 1

25.04.2013, 09:53

excelenta

Bia2004 1

29.03.2015, 19:03

Am incercat-o,dar nu stiu din ce motiv crema mi-a iesit foarte subtire

nadina73 1

30.03.2015, 19:08

Buna Bia da acuma vad nu e trecut faina care se pune in pep.Deci in crema trebuie amestecat galbenusurile cu linguri de faina si apoi cu laptele,,,,,,,se pun pe foc amestecand continu pana se ingroasa.se lasa la racit.Se mixeaza untu si se amesteca cu pepu racit.Da e vina mea acuma vad nu e trecut faina.imi cer scuze

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

13110 puncte

RODIMUR

12670 puncte

Camelya

11120 puncte

Rocsi

6270 puncte

Oana

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tort Tamara
  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune