Prajitura Amandina

de MIUTA in Prajituri, 11 Feb 2012 | 12060 vizualizari

 

Iubesc prajitura Amandina!Fiul meu o adora!
Am ales sa fac aceasta prajitura deoarece este ciocolatoasa,pufoasa,moale,aromata,cu o crema fina de matase,perfecta pentru a ne pierde pentru cateva clipe capul si sa ne ridicam deasupra norilor.....glumesc.
Va invit pe toti la o prajitura delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • 200 g zahar tos
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 20 g cacao
  • 8 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • CREMA
  • 4 galbenusuri
  • 400 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • 4 linguri cacao
  • o fiola esenta de rom
  • SIROP
  • 50 g zahar tos
  • 100 ml apa
  • 2 plicuri capuccino de rom
  • o fiola esenta de rom
  • GLAZURA
  • o glazura de caramel Dr.Oetker
  • o glazura de ciocolata Dr.Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Amandina:

Blatul:se mixeaza foarte bine albusurile, se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste. Se adauga galbenusurile, apa si uleiul. Se mixeaza foarte bine. La sfarsit se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt. Se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se toarna intr-o tava pregatita cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 20-25 minute. Se scoate si se lasa la racit.

Crema:untul trebuie lasat in bucatarie cu cateva ore inainte sa-l folosim. El se va mixa foarte bine cu galbenusurile. Se adauga zaharul pudra si cacao. Se mixeaza iar la sfarsit se pune esenta de rom. Crema se da la rece.

Siropul: se fierbe apa, zaharul, esenta si capuccino un minut. Se lasa la racit.

Glazura: se face conform instructiunilor de pe plic dar se pregateste doar atunci cand prajitura este asamblata. Am ales sa combin ciocolata si caramel deoarece iese o combinatie foarte buna.

Blatul racit se taie in doua. Insiropam jumatatea de blat, punem crema si pe urma celalalt blat. Insiropam si acest blat. Punem glazura peste prajitura si o dam la frigider pentru o ora. Cand o servim putem sa-i facem un mot de frisca.

E delicioasa!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Amandina" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mini amandine cu fondant (Editie speciala de Paste)