Briose daneze

de angyb in Prajituri, 26 Sep 2013 | 4846 vizualizari

 

sursa de inspiratie Anamaria http://www.bucataras.ro/retete/briose-daneze-23342.html

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • un cub de drojdie
  • 115 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 100 g unt topit
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingurita de sare
  • nutella
  • Pt.uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose daneze:

Pt. inceput pregatim maiaua : Dizolvam drojdia cu o lingura de zahar, un pic de lapte cald si o lingura de faina alba si o lasam la loc cald pana cand se umfla. Amestecam faina cu sarea restul de zahar, maiaua si galbenusurile. Adaugam untul topit si laptele cald. Framantam bine pana cand obtinem un aluat nelipicios. Lasam la loc cald pana cand isi dubleaza volumul. 

Dupa ce aluatul a dospit il framantam ca sa iasa aerul si il imparitim in parti egale.

Luam fiecare bucatica si ii dam o forma rotunda si punem in mijloc cate o lingura de nutella, inchidem ca si un salculet si dam o forma dreptunghiulara, dupa care taiem pe lungime 3 linii. Prindem de capete si rasucim dandu-i forma unui melc.

Le asezam in forme pt.briose unse cu unt si tapetate cu faina si le lasam sa mai dospeasca 10-15 minute. Ungem fiecare briosa cu amestecul de lapte si galbenus. 

Dam la cuptorul preincalzit aproximativ 30 de minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose daneze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

- Andreea - 1

26.09.2013, 14:14

Cat de bine arata !!!

laura_n 1

26.09.2013, 14:40

auuu, ce bunaciuni! big,big like

angyb 1

26.09.2013, 14:54

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Brioşe cu cremă de portocale