Desert tarta cu capsuni

de oanapl in Prajituri, 5 Iun 2017 | 325 vizualizari

 

Din seria: "bunatati cu capsuni pregatite de mine"
Aceasta tarta rapida si delicioasa am pregatit-o mai demult, dar m-am gandit sa v-o prezint si voua deoarece noua ne-a placut foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 200 g unt
  • 400 g faina
  • 2 oua
  • 12 linguri apa
  • 3-4 linguri de zahar macinat
  • un praf de sare
  •  umplutura:
  • 1 kg capsuni
  • 100 g zahar
  • 2-3 linguri amidon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu capsuni:

Intr-un vas, pui untul moale, 2 oua, faina, zaharul, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider.


Intre timp, cureti capsunile, le tai cubulete si le pui pe foc, intr-un vas cu fundul gros, impreuna cu zaharul si amidonul. Le lasi sa clocoteasca pentru 20-25 de minute, pana se ingroasa compozitia.


Intinzi jumatate din aluat intr-o forma de tarta si adaugi compozitia racita. Tai surplusul de aluat. Intinzi aluatul ramas si il decupezi cu ajutorul unei forme de margareta, apoi adaugi aluatul peste compozitia de capsuni.

Introduci tarta in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute, pana se rumeneste frumos. Lasi sa se raceasca tarta, apoi o tai felii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

kytz 1

06.06.2017, 07:52

Ce deliciu de sezon!🍓🍓🍓

oanapl 1

06.06.2017, 11:10

Da, e foarte buna, mai ales acum cand sunt capsuni din plin!

noiinbucatarie 1

13.06.2017, 15:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni, frisca si iaurt