Desert prajitura Tosca dietetica

de deyutzky in Prajituri, 7 Mar 2018 | 7267 vizualizari

 

Pentru ca stiu ca va place mult prajitura Tosca (aici ma incadrez si eu! :))) chiar e in topul preferintelor), m-am gandit si la cei care mai tin diete si am transformat-o in varianta dietetica....ce spuneti? Va tenteaza? :P 

 

INGREDIENTE

  • Pentru o tava de 23x23 cm
  • Blat:
  • 4 albusuri
  • un varf cutit de sare
  • 4-5 linguri indulcitor cristalizat(sau dupa gust) - eu am folosit de la Green Sugar
  • 3 linguri amidon
  • 40 g mac
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 500 ml lapte degresat
  • 4-5 linguri indulcitor (sau dupa gust)
  • 4 linguri amidon
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Glazura:
  • cca 125 g ciocolata indulcita cu Stevia
  • In plus:
  • cca. 12 biscuiti dietetici (eu am folosit Dukan)
  • 150 ml cafea preparata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Tosca dietetica:

Pregatim crema:

Punem intr-o craticioara galbenusurile cu indulcitorul si le amestecam bine cu un tel.

Adaugam amidonul, apoi treptat laptele si amestecam bine cu telul pana la omogenizare.

Punem oala pe foc mic si amestecam in continuu pana cand crema se ingroasa, apoi inchidem focul si lasam crema la racit. 

Blatul:

Mixam albusurile cu praful de sare si adaugam treptat indulcitorul. Mixam pana cand albusurile se fac spuma. Adaugam in ploaie amidonul amestecat cu praful de copt, apoi macul cu nuca de cocos si amestecam usor cu o spatula.

Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam compozitia si o nivelam.

Dam tava la cuptorul preincalzit si lasam blatul sa se coaca aprox. 15 la foc mic, pana cand se rumeneste putin deasupra. Verificati cu o scobitoare daca este facut sau daca mai trebuie lasat cateva minute. Dupa ce este gata, se lasa la racit. 

Tapetam cu folie alimentara tava in care am copt blatul, asezam blatul, iar peste blat punem crema rece. 

Biscuitii ii inmuiem in cafea si ii asezam peste crema. 

Topim ciocolata pe baie de aburi si o turnam peste biscuiti. 

Dam prajitura la frigider pentru cateva ore, apoi o servim. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Tosca dietetica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

ieri la 18:56

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

ieri la 18:51

Cartofi gratinați cu gorgonzola

ieri la 18:43

Rulouri cu nectarine și gorgonzola

ieri la 09:09

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cocos si mere