Prajitura cu miere, nuca si cacao

de mirela0911 in Prajituri, 18 Ian 2011 | 19614 vizualizari

 

Este o reteta dupa prajitura Mihei, doar ca eu am facut foile cu cacao. A iesit foarte buna. Mersi Miha.

 

INGREDIENTE

  • Pt. foi:
  • 2 oua 
  • 100g zahar
  • 2 lg miere
  • 25g unt
  • 1lgt.bicarbonat
  • 350g faina
  • 2 lg cacao
  • Pt. crema:
  • 500g smantana
  • 3lg zahar pudra
  • 1 intaritor frisca
  • 150g nuca macinata
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu miere, nuca si cacao:

Ouale se mixeaza cu zaharul bine, se adauga untul si mierea si se amesteca la bain-marie pana se topeste zaharul si se incalzeste putin crema. Se pune bicarbonatul si se mai amesteca pana devine spumoasa si creste in volum. Se ia de pe baia de aburi si se lasa putin sa se raceasca daca s-a incalzit prea tare.

Intr-un vas punem faina si cacaoa si turnam crema de mai sus si se omogenizeaza. Se framanta si se mai adauga faina daca este nevoie sa iasa ca plastelina.

Aluatul obtinut se imparte in 3 parti, si se va intinde direct in tava in care se coace. Tava se tapeteaza cu faina iar foaia daca se poate sa fie cat mai subtire (la coacere creste in volum). Foile se coc la foc mediu in jur de 3-4 minute. 

Crema: smantana rece se bate la mixer cateva minute dupa care se adauga zaharul si intaritorul de frisca. Cand incepe sa arate ca o frisca se adauga nuca macinata si esenta si se mesteca usor cu lingura.

Se umplu foile cu crema pastrand si pentru deasupra si se presara cu nuca macinata. Se lasa la frigider pana a doua zi sa se inmoaie foile. Se topeste in gura asa de buna e. 

Mersi inca o data Miha

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu miere, nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Petit Fours