Rulada cu gem de gutui

de Julie in Prajituri, 6 Mai 2010 | 6983 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • 3 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • gem de gutui pentru umplut
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem de gutui:

Se separa albusul de galbenus. Se bat spuma tare

albusurile cu zaharul. Se adauga galbenusurile, esenta

de vanilie si faina.

Se amesteca foarte usor, de jos in sus.

In tava de la aragaz se pune hartie pentru copt si se intinde aluatul.

Se coace 8-10minute in cuptorul deja incalzit.

Cand este gata ,blatul se scoate impreuna

cu hartia , pe un servet umed.

Mai intai se ruleaza cu tot cu servetul si se apasa usor, apoi se desface si se intinde gemul. In continuare, incet ,incet cu ajutorul servetului

si desfacand hartia, rulam usor.


Se decoreaza cu ciocolata topita sau cu glazura de ciocolata din comert.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

madi_marin 1

06.05.2010, 18:35

imi place gemul de gutui foarte mult, dar nu am mai mancat de nu stiu cand.... ce pofta mi+ai facut, arata foarte bine ruladica ta....

Julie 1

07.05.2010, 10:16

Fetele, multumesc pentru aprecieri.

Si Madi - eu am avut foarte mult gem de gutui in iarna asta!! Soacra mea sta la tara in zona de deal si are in gradina un gutui. Asa ca ...traiasca soacra
Anul asta daca se mai fac la fel de multe gutui...promit sa-ti trimit si tie!

nadina73 1

04.09.2010, 01:44

cum de mi-a scapat ,simpla ,rapida si foarte gustoasa deci

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Capricii