Cornuri pufoase cu ciocolată

de Alexandra Craiovan in Prajituri, 25 Ian 2015 | 10194 vizualizari

 

Sunt foarte usor de facut si nu necesita multe ingrediente. Cu acest aluat se face si un cozonac foarte pufos si gustos.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 2 cani de lapte
  • 2 oua intregi
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 1/2 cub (12 gr)drojdie
  • 1 varf cutit sare
  • Pentru crema
  • 2-3 linguri cacaco
  • 1/2 cana de lapte
  • 2-3 linguri de zahar
  • 1 zahar vanilinat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu ciocolată:

Pentru inceput punem drojdia la dospit in putin lapte caldut cu putin zahar si putina faina, apoi il pune la loc caldut si asteptam pana aceasta se umfla ( 20-25 min. ).

Intre timp frecam 2 oua cu zaharul apoi adaugam laptele ramas, uleiul si drojdia crescuta apoi faina cat sa facem un aluat care nu se lipeste de maini. Este foarte important sa amestecam bine aluatul ( sa-l batem :)) ) pentru ca acesta sa iasa cat mai pufos, (aprox. 30 min.) . Apoi punem aluatul la crescut la loc caldut pana ce acesta creste aproape dublu in volum. 

Ciocolata ori o procurăm de la supermarket ( Finetti sau Nutella) ori o preparam noi acasa astfel : amestecam laptele cu zaharul si zaharul vanilinat bine de tot apoi adaugam cacao si amestecam in continuare.

Dupa ce aluatul a crescut, il impartim in 4 mingiute si le intindem pe rand si facem triunghiuri cam cat palma pe care le umplem cu putina ciocolata ( aprox. 1 lingurita) apoi rulam aluatul in forma de cornulet.

Le punem in tava si le putem orna cu ciocolata dupa cum dorim apoi le ungem cu ou batut. Le lasam l-a copt aprox. 20-30 de minute pana ce capătă o culoare usor maronie.

Va doresc pofta buna si savurare placuta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Alexandra Craiovan 1

25.01.2015, 22:01

Va puuup !!!

Gherca Daniela 1

25.01.2015, 22:28

gaby_duceag 1

25.01.2015, 22:46

Te rog sa treci cantitatea de drojdie, cantitatea de faina si ingredientele pentru umplutura.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Croissante cu branza de vaci