Cornuri pufoase cu ciocolată

de Alexandra Craiovan in Prajituri, 25 Ian 2015 | 3848 vizualizari

 

Sunt foarte usor de facut si nu necesita multe ingrediente. Cu acest aluat se face si un cozonac foarte pufos si gustos.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 2 cani de lapte
  • 2 oua intregi
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 1/2 cub (12 gr)drojdie
  • 1 varf cutit sare
  • Pentru crema
  • 2-3 linguri cacaco
  • 1/2 cana de lapte
  • 2-3 linguri de zahar
  • 1 zahar vanilinat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu ciocolată:

Pentru inceput punem drojdia la dospit in putin lapte caldut cu putin zahar si putina faina, apoi il pune la loc caldut si asteptam pana aceasta se umfla ( 20-25 min. ).

Intre timp frecam 2 oua cu zaharul apoi adaugam laptele ramas, uleiul si drojdia crescuta apoi faina cat sa facem un aluat care nu se lipeste de maini. Este foarte important sa amestecam bine aluatul ( sa-l batem :)) ) pentru ca acesta sa iasa cat mai pufos, (aprox. 30 min.) . Apoi punem aluatul la crescut la loc caldut pana ce acesta creste aproape dublu in volum. 

Ciocolata ori o procurăm de la supermarket ( Finetti sau Nutella) ori o preparam noi acasa astfel : amestecam laptele cu zaharul si zaharul vanilinat bine de tot apoi adaugam cacao si amestecam in continuare.

Dupa ce aluatul a crescut, il impartim in 4 mingiute si le intindem pe rand si facem triunghiuri cam cat palma pe care le umplem cu putina ciocolata ( aprox. 1 lingurita) apoi rulam aluatul in forma de cornulet.

Le punem in tava si le putem orna cu ciocolata dupa cum dorim apoi le ungem cu ou batut. Le lasam l-a copt aprox. 20-30 de minute pana ce capătă o culoare usor maronie.

Va doresc pofta buna si savurare placuta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Alexandra Craiovan 1

25.01.2015, 22:01

Va puuup !!!

Gherca Daniela 1

25.01.2015, 22:28

gaby_duceag 1

25.01.2015, 22:46

Te rog sa treci cantitatea de drojdie, cantitatea de faina si ingredientele pentru umplutura.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!