Savarine

de AndreeaSandoi in Prajituri, 22 Mar 2013 | 2044 vizualizari

 

O reteta simpla si foarte,foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri de pesmet
  • o lingura de faina
  • 1 praf de copt
  • un varf de lingurita de sare
  • 4 fiole de esenta de rom
  • zahar pentru sirop dupa gust

Pentru decorare:

  • Frisca 1 litru
  • Dulceata,sirop de fructe,glazura,orice aveti la indemana!Eu am folosit dulecata de zmeura si un sos de fructe de padure cumparat din supermarket.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se separa ouale.Galbenusurile se freaca cu sarea,iar albusurile se bat spuma cu zaharul.Se adauga galbenusurile,apoi treptat pesmetul(foarte usor,sa nu se lase) si ultima data faina,amestecata cu praful de copt!


Siropul:eu l-am facut dintr-un litru de apa cu zahar,dupa gust,eu il fac foarte dulce,plus 4 esente de rom.Se lasa la racit!


Punem compozitia in forme cat sa le umple 3 sferturi,la cuptorul preincalzit,cca 15 min,pana se rumenesc.Se pot proba cu o scobitoare.


Se lasa la racit,atat siropul,cat si formele.


Se taie formele,sub forma unui capacel,dar nu total,doar o deschizatura.


Dupa ce s-au racit,se scufunda formele in sirop,pentru a se insiropa total.Dupa ce am batut frisca,umplem deschizatura formei,punem dulceata,glazura,dupa gust.


Sa aveti pofta!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

22.03.2013, 22:46

Dana_Retetegg 1

23.03.2013, 00:00

adry88 1

23.03.2013, 10:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Savarine pas cu pas (reteta video)