Desert prajitura Snickers

de ExploraCuisine in Prajituri, 30 Apr 2011 | 199104 vizualizari

 

E combinatia perfecta de blat cu crema caramel cu alune prajite din belsug, iar straturile de ciocolata o fac sa fie un desert ciocolatos super ultra mega gustos, foarte similara la gust cu ciocolata Snickers, de unde i se trage si numele :)

 

INGREDIENTE

Blat:      

  • 7 albusuri 
  • 7 linguri zahar 
  • 200 g nuca macinata 
  • 4 linguri faina 
  • 1 lingurita praf de copt  

Glazura 1:    

  • 200 g ciocolata alba 
  • 2 linguri ulei

Crema

  • 12 linguri zahar 
  • 200 g unt 
  • 7 galbenusuri 
  • 200 g alune prajite (eu am pus arahide)

Glazura 2

  • 200 g ciocolata cu lapte (sau neagra) 
  • 2 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Snickers:

Blat: Preincalzim cuptorul la 180 grade si tapetam o tava cu hartie de copt.

Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma. Adaugam zaharul treptat si batem pana se topeste. Adaugam nuca macinata amestecata cu faina si cu praful de copt.



Incorporam cu o lingura usor, fara a apasa compozitia.

Intindem bezeaua in tava tapetata si introducem in cuptor pentru aproximativ 20-25 minute (depinde de cuptor).



Cand blatul este usor rumenit, scoateti tava din cuptor.



Lasam sa se raceasca pe un gratar si ne ocupam de glazura 1:

Intr-un vas pe aburi topim 200 g ciocolata alba cu 2 linguri ulei, amestecam bine si turnam peste blatul racit si o intindem frumos.



Dam la rece pana se intareste bine ciocolata. (Eu o pun de obicei in congelator, sa se inatreasca mai repede, daca nu respectati pasul acesta riscati ca ciocolata alba sa se amestece cu crema).


Crema: Intr-o craticioara caramelizam cele 10 linguri de zahar la foc mic. Cand zaharul este topit complet, adaugam untul si amestecam bine.



Lasam sa fiarba la foc mic, pana cand untul se amesteca cu zaharul topit.

Amestecam galbenusurile cu cele 2 linguri de zahar si le adaugam la crema de caramel impreuna cu alunele prajite.



Amestecam continuu si lasam sa fiarba pana cand crema incepe sa se ingroase.



Dam la frigider pana cand crema e complet racita (eu o pun in congelator)

Cand e complet rece intindem crema peste blat. (daca crema nu e rece, va topi glazura alba).



Dam la rece din nou prajitura, pentru ca crema sa se intareasca. Cand s-a intarit, facem glazura 2 la fel ca si 1: topim ciocolata neagra cu 2 linguri de ulei pe aburi si o intindem peste crema de caramel.

Dam la rece pentru cateva ore. Servim cu multa multa pofta!



Va zic ca nu va puteti opri din mancat :))



 

TIPS-URI

1

Respectati pasii de racire, pentru ca altfel ciocolata se va combina cu crema.

2

Folositi ciocolata de calitate pentru glazura.

3

Puteti inlocui arahidele cu alune de padure, nuci, migdale prajite sau fistic daca doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (70)

DulciuriSiNuNumai 1

06.05.2013, 03:10

un deliciu!

ela 1

16.10.2013, 20:40

Sidy 1

01.02.2015, 07:10

Nemaipomenit de buna ! Ce dimensiune are tava ta ?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema caramel