Amuse bouche

de alba_zori in Aperitive / Garnituri, 28 Aug 2012 | 6745 vizualizari

 

Amuse bouche,prima oara auzit la Hell's Kitchen,Gordon Ramsey cate ne mai invata,am facut o cercetare si iata rezultatul in scurt,nu e un aperitiv,e doar o bucatica mica minuscula cu care incepi o masa la un restaurat de 5 stele,este doar din fantezia sefului si se serveste alaturi de un vin bun,in fine,amuse bouche este un termen francez,doar de amuzarea guritei adica,si apoi urmeaza aperitivele,eu am incercat o varianta de a mea,sper sa placa,si se pot face amuse boucheuri sarate cat si dulci,variante peste variante,lucru mult doar sa fie minuscula portia,mie mi-a placut ideea si voi incerca multe feluri de amuse bouche,chiar frumos suna,cine stie franceza poate pronunta amus,bus.nu..

 

INGREDIENTE

  • 6 felii de pepene galben taiate subtire
  • 6 felii mici de prosciutto crudo mici
  • 6 felii de vinete gratinate
  • 6 felii de dovlecei gratinate
  • fistic cat ajunge
  • cateva picaturi de otet balsamic
  • scobitori pt sustinere
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amuse bouche:

Chiar simplu si de efect,foarte bune.


1.Se gratineaza feliile de vinete cu sare.


2.Se gratineaza feliile de dovlecei cu sare.


3.Se pregatesc feliile de prosciutto crudo,fisticul macinat fin si feliile de pepene galben taiate subtire ca sa se poata indoi.


4.Se aseaza felia de pepene,apoi bucatica de prosciutto mica,felia de vanata,si sau de dovlecei,se condimenteaza cu fistic cat vrem si o picatura de otet balsamic negru,se invarte bine si se inchide,se baga o scobitoare ca sa tina bine totul.


5.Se inmoaie in faina de fistic si se aseaza in farfurie sau lingurite speciale.

TIPS-URI

1

daca vreti se mai poate adauga parmezan.

2

se poate decora cu mai mult otet balsamic in jur.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amuse bouche" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

alba_zori 1

28.08.2012, 22:08

e bun bun si se mananca repede repede, multumesc mult

mirela0911 1

28.08.2012, 22:39

Ce combinatii delicioase!

Laly 1

28.08.2012, 23:23

Ce gustos trebuie sa fie

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

ieri la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

ieri la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

Aperitiv rulada BigMac fara carbohidrati

pe 20.09 la 15:30

RETETA RECOMANDATA
Cartofi Duchesse