Ananas prăjit

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 5 Mar 2013 | 3130 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o conservă ananas rondele,
  • și opțional
  • - 2 mere mari,
  • 100 g făină,
  • 4 linguri zahăr,
  • 10 g praf de copt,
  • 1 ou mare,
  • 100 ml lapte,
  • ulei pentru prăjit,
  • miere.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ananas prăjit:

Desfacem conserva și punem la scurs feliile de ananas. Într-un castron batem oul cu zahărul, adăugăm laptele, făina cernută și praful de copt. Amestecăm bine până la omogenizare. Se lasă aluatul cel puțin 30 minute, apoi introducem feliile de ananas în aluat și le lăsăm acolo.


În cazul în care optați să faceți și mere, acestea se curăță de coajă și de căsuța cu sâmburi folosind acel instrument special ce ne ajută să nu distrugem mărul :)


Se taie rondelede 1 cm, pe care le ținem în apă cu zeamă de lămâie să nu oxideze. Punem ulei într-o tigaie la încins. Prăjim pe rând ananasul pe amble părți până se rumenește frumos. Se scot pe un prosop de hârtie absorbant.


Merele se scot din apa cu zeama de lămâie pe un prosop de hârtie, după care se scufundă în aluat, apoi în uleiul încins. Se servesc calde cu multă miere deasupra. Merele le-am presărat cu puțină scorțișoară să fac deosebirea între ele ;)


Poftă bună.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ananas prăjit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Alinutza80 1

06.03.2013, 13:11

diana_k 1

06.03.2013, 17:30

cred ca e foarte bun

scortisoara 1

06.03.2013, 18:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Iaurt înghețat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveți în casă!

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Rondele de ananas cu crema fina de branza