Ananas prăjit

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 5 Mar 2013 | 3165 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o conservă ananas rondele,
  • și opțional
  • - 2 mere mari,
  • 100 g făină,
  • 4 linguri zahăr,
  • 10 g praf de copt,
  • 1 ou mare,
  • 100 ml lapte,
  • ulei pentru prăjit,
  • miere.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ananas prăjit:

Desfacem conserva și punem la scurs feliile de ananas. Într-un castron batem oul cu zahărul, adăugăm laptele, făina cernută și praful de copt. Amestecăm bine până la omogenizare. Se lasă aluatul cel puțin 30 minute, apoi introducem feliile de ananas în aluat și le lăsăm acolo.


În cazul în care optați să faceți și mere, acestea se curăță de coajă și de căsuța cu sâmburi folosind acel instrument special ce ne ajută să nu distrugem mărul :)


Se taie rondelede 1 cm, pe care le ținem în apă cu zeamă de lămâie să nu oxideze. Punem ulei într-o tigaie la încins. Prăjim pe rând ananasul pe amble părți până se rumenește frumos. Se scot pe un prosop de hârtie absorbant.


Merele se scot din apa cu zeama de lămâie pe un prosop de hârtie, după care se scufundă în aluat, apoi în uleiul încins. Se servesc calde cu multă miere deasupra. Merele le-am presărat cu puțină scorțișoară să fac deosebirea între ele ;)


Poftă bună.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ananas prăjit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Alinutza80 1

06.03.2013, 13:11

diana_k 1

06.03.2013, 17:30

cred ca e foarte bun

scortisoara 1

06.03.2013, 18:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Rondele de ananas cu crema fina de branza