Andive sotate cu morcovi si sos de branza cheddar

de Catalina L in Mancaruri de legume, 16 Noi 2019 | 729 vizualizari

 

O leguma de sezon care ne place foarte mult.
Andiva sau cicoarea de Bruxelles este deseori ocolita pentru ca are un gust amar si astringent. Dar tocmai gustul ei o face unica in lumea culinara.
De data aceasta le-am gatit cu morcovi. amareala andivei se potriveste bine cu dulceata morcovului .
Le-am arozat cu un sos gustos cu branza chedar .
 
https://www.blogulluicatalina.com/2019/11/andive-sotate-cu-morcovi-si-sos-de.html

 

INGREDIENTE

  • 6-8 andive -600 gr
  • 2-3 morcovi fierti
  • 1 catel de usturoi
  • 15 g de unt
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri lapte
  • 2 felli de branza cheddar
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Andive sotate cu morcovi si sos de branza cheddar:

Pregatiti sosul cheddar:

Incalziti smantana. Cand este fierbinte adaugati feliile de cheddar rupte bucatele si laptele.

Amestecati bine pana cand branza se topeste complet si obtineti un sos legat.

Dati un tur de piper, puneti sare si rezervati.

 

Se indeparteaza cotorul si se spala.rapid sub apa andivele.

Puteti sa le lasati intregi daca sunt mici sau sa le taiati in 2 daca sunt mari.

Reveniti-le in 20 g de unt cu usturoiul tocat marunt si morcovii taiati bucati.

Puneti sare, piper.

Gatitie la foc mic, lasati-le  sa se caramelizeze un pic.

Adaugati 10 cl de apa si intoarceti-le in mod regulat.

Gatiti  in jur de 20 de minute.

Cand sant aproape gata , varsati deasupra sosul cu branza.

Reveniti impreuna 2 minute si serviti.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Andive sotate cu morcovi si sos de branza cheddar" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de rosii cu galusti din gris

de Caty 1

pe 11.08 la 13:22

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Risotto cu legume