Mazare cu ochiuri de ou si carnati

de cristeena20 in Mancaruri de legume, 22 Feb 2020 | 2896 vizualizari

 

Imi place mutl mancarea gatita in vase de lut si de data asta am incercat sa gatesc mazare cu oua si carnati-un deliciu-am vrut neaparat sa impartasesc cu voi reteta mea-noua asa ne place mutl mazarea.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr mazare congelata
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 2 rosii din conserva
  • 1 pahar suc de rosii
  • 2 linguri concentrat de rosii
  • 150 gr bacon
  • 4 carnati proapeti (pentru gratar)
  • 4 oua
  • ulei de masline,
  • sare, piper, 2 foi de dafin, cateva frunze de menta
  • 1 pahar supa de carne
  • sos picant
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare cu ochiuri de ou si carnati:

Am pus oala de lut (Tajine) la incalzit cu ulei de masline si am adaugat ceapa tocata marunt, morcovul cubulete, baconul cuburi si apoi rosiile tocate marunt. Amestecam si adaugam dafinul, pasta de rosii, sucul de rosii si mazarea.

Dupa 2-4 minute turnam supa de carne peste mazare, lasam sa fiarba, apoi punem capacul. Aveti grija sa nu scada mult sosul, adaugand din cand in cand apa.

Intre timp punem pe gratar carnatul proaspat si il rumenim bine pe toate partile. Dupa 15 minute de fiert mazarea, adaugam si carnatii peste mazare; cand totul e moale si fiert si sosul consistent, spargem ouale in 4 cuiburi facute, presaram cu cateva frunze de menta si punem capacul. Dupa 2 minute stingem focul si lasam sa se odihneasca cateva minute inainte de a servi. 

Puneti sos picant daca va place, eu am de casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu ochiuri de ou si carnati" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare cu carnati