Fasole frecata cu inele de ceapa si cabanos

de Anamaria7 in Mancaruri de legume, 16 Mai 2011 | 2875 vizualizari

 

Una dintre cele mai bune scopuri pentru fasole! :P

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole alba, muiata
  • 2 cepe
  • 1 frunza de dafin
  • ulei pentru calit
  • 3 bucati cabanos
  • 4 cepe albe mari
  • 1 cana faina+extra pentru imbracat inelele de ceapa
  • 1/2 lgt praf de copt
  • 1 ou
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 lgt boia de ardei dulce
  • 1/2 lgt praf de chilli
  • 1 lg seminte de susan
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole frecata cu inele de ceapa si cabanos:

Fasolea muiata se pune la fiert cu sare si o ceapa taiata in sferturi. Schimbam apa in timp ce fierbe punand mereu apa clocotita in locul celei vechi. Cand a fiert, o separam de legume si o pasam.


Incingem uleiul intr-un vas separat si calim cealalta ceapa taiata solzisori. Adaugam putina boia, apoi fasolea si amestecam bine. Dupa cateva minute putem opri focul.


Pentru inelele de ceapa, amestecam faina cu praful de copt, sarea, piperul, susanul si celelalte condimente si adaugam oul batut, apoi laptele, cate putin, sa nu se formeze cocoloase. Taiem cepele in felii de 0.5 cm grosime si pastram doar inelele mai mari. Le trecem prin jet de apa, apoi le dam prin faina, apoi prin amestecul cu ou si le prajim bine in ulei.


Cabanosul se taie bucatele de cca 5cm si se cresteaza in cruce, apoi se prajeste in ulei.

 

TIPS-URI

1

Servim cu muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole frecata cu inele de ceapa si cabanos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Bucataras Medi 1

16.05.2011, 22:26

ce frumos arata si ce buna trebuie sa fie.................

LUK 1

16.05.2011, 23:04

buna fasolea gatita asa

lilik 1

17.05.2011, 14:11

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta cu ciolan afumat