Dovlecel pane cu bere

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 23 Ian 2020 | 3431 vizualizari

 

,, Bunatati pentru Craciun "
  Daca nu bem berea , atunci sa ... o mancam .Am incercat sa introduc berea in diverse preparate . De data aceasta am pus bere in aluatul pentru dovlecei

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 1 pahar bere
  • 2 oua
  • 6-8 linguri faina alba
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
  • sos: smantana +1 catel usturoi+sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel pane cu bere:

  1. Dovlecelul se feliaza , nu foarte subtire .Sarati .
  2. Se  bat cu telul doua oua , se adauga berea si sarea .
  3. Adaugati faina ,cate putin , amestecand .
  4. Trebuie sa obtineti un aluat putin mai gros decat cel de clatite .
  5. Se dau feliile de dovlecel prin faina alba si apoi prin aluatul cu bere .
  6. Prajiti dovlecelul astfel impanat in ulei incins , pe ambele parti .
  7. Se scote dovlecelul pane pe  servetele de hartie , pentru a fi absorbit excesul de ulei .
  8. Se piseaza un catel de usturoi si se amesteca cu smantana si sare  .
  9. Noi am servit dovlecelul pane , cald alaturi de smantana cu usturoi .

             Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Acest aluat cu bere poate fi folosit si la vinete pane .

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel pane cu bere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de dovlecei, cu mamaliguta