Antricot de vita cu struguri la tigaie

de Ksenya in Vita, 15 Noi 2016 | 3165 vizualizari

 

O alternativa la antricotul clasic la gratar sau la cuptor. Nu necesita mult timp de gatire, carnea este frageda si suculenta cu un sos parfumat si dulce acrisor.
Va invit sa-l incercati . :)
 

 

INGREDIENTE

  • 8 portii antricot de vita fara os
  • 400 g struguri albi
  • 50-100 g struguri negri (soiul Moldova)
  • 80 grame unt
  • 4 linguri ulei masline
  • 200 ml vin alb sec
  • o lingura rasa zahar brun
  • 6-8 linguri faina alba
  • piper
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Antricot de vita cu struguri la tigaie:

Carnea o spalam si o punem pe un prosop de bucatarie ca sa absoarba tot lichidul.


Cu un ciocan de bucatarie, batem antricotul pe ambele parti. Saram si piperam, punem carnea intr-o caserola, stropim cu o lingura de ulei de masline, acoperim si dam la frigider pentru 24 ore.


Cand timpul a expirat, scoatem carnea.


Punem pe foc o tigaie incapatoare, adaugam untul si uleiul si lasam la foc mediul pana untul s-a topit. Separat, intr-o farfurie intinsa, adaugam faina, antricotul il tapetam cu faina pe ambele parti, scuturam de excesul de faina si il punem la prajiit, procedam la fel si cu celelate bucati. Atentie, carnea din tigaie trebuie sa aiba un singur strat. Prajim carnea 2 minute pe o parte si 2 minute pe cealalta parte. Scoatem carnea intr-o farfurie adanca, acoperim si procedam la fel si cu celelalte bucati pana terminam de prajit toate bucatile. In uleiul si untul ramas, adaugam vinul si zaharul si lasam cam 5-7 minute, saram si piperam dupa gust , apoi adaugam bobitele de struguri albi spalati in prealabil si mai lasam 7 minute pana sosul incepe sa lege, adaugam carnea si lasam sa fiarba la foc domol 5 minute, apoi intoarcem carnea si lasam la foc inca 5 minute, adaugam bobitele negre, mai lasam 2 minute. Antricotul este gata! Se serveste imediat cald. Pofta buna!


TIPS-URI

1

Cand cumparati antricotul, cautati carnea sa nu fie foarte rosie spre bordo la culoare, ci mai deschisa, semn ca este mai tanara carnea.

2

Daca tot aveti o astfel de carne de vita mai batrana, mariti timpul de maturare de la 24 ore la 36 ore in compartimentul mai rece al frigiderului.

3

de preferat sa scoateti carnea inainte de a o gati din frigider ca sa ajunga cat mai aproape la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Antricot de vita cu struguri la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Rotisserie Air Fryer Oven

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Gherca Daniela 1

19.11.2016, 09:48

mihaelar63 1

08.12.2016, 11:22

Wow !!! Ce tentant

navidad_2017 1

04.01.2017, 01:03

Foarte bun! Sa incerci si cu vin rosu si 2 - 3 cuisoare si bobite de enibahar infuzate in sos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de zucchini, dreasa cu ou si smantana

de RODIMUR 7

la 10:21

Desert cheesecake cu mango (fara coacere)

de oanapl 7

ieri la 20:16

Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan

de oanapl 7

ieri la 19:56

Supa crema de fasole

de oanapl 7

ieri la 18:21

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

8468 puncte

oanapl

7544 puncte

Panacris

6609 puncte

Constelatialeu

5475 puncte

Rocsi

5284 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Sarmale de post cu praz si ciuperci
  • 09

    MI

  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de zucchini, dreasa cu ou si smantana

de RODIMUR 7

la 10:21

Desert cheesecake cu mango (fara coacere)

de oanapl 7

ieri la 20:16

Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan

de oanapl 7

ieri la 19:56

Supa crema de fasole

de oanapl 7

ieri la 18:21

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu struguri