Antricot de vitel la gratar cu cartofi si salata rucola

de simona72 in Vita, 8 Ian 2014 | 4995 vizualizari

 

Este o friptura delicioasa daca nimeriti carne de vitel tanar. Cum la noi inca se mai gasesc macelarii adevarate, am gasit si carne frageda de vitel, din care am executat rapid cate un gratarel pt fiecare. Am tot vazut la tv cum fac chefii, cum in mijloc trebuie sa fie roz, asa mai cruda...eu insa nu ma impac cu carnea in sange, asa ca a fost facut pe gustul nostru....

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata de antricot de aproximativ 1 kg (din care am folosit 1/2)
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1 catel de usturoi
  • 6 cartofi
  • 2 lingurite unt
  • salata rucola
  • 1/2 lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Antricot de vitel la gratar cu cartofi si salata rucola:

Bucata mea de antricot a fost cu putin os si cu pielite, asa ca am fost nevoita sa indepartez pielitele, care daca raman fac carnea sa se stranga la foc. Am taiat 3 felii de carne groase de 1 sau 2 degete,depinde de voi cat de groase vreti sa taiati feliile de carne. In functie de grosiumea carnii depinde si cat le lasati pe foc. Am pus doar sare pe carne, am incins o tigaie gril, am pus o lingura de ulei in tigaie, o crenguta de rozmarin si feliile de carne deasupra. Am lasat carnea la foc iute cate 3-4 minute pe o parte si pe alta. Am trasferat carnea intr-un vas termorezistent, am condimentat-o cu piper proaspat macinat si am dat vasul la cuptorul incins la 200 grade pt maxim 10 minute.

Pt cartofi: cartofii cu tot cu coaja, se spala bine cu un burete abraziv si se fierb in apa cu sare. Capatana de usturoi se taie 1 cm la baza, se pune in folie de aluminiu cu un praf de sare si 1 lingurita ulei de masline. Se da la cuptor pt 20 minte. Dupa ce usturoiul a stat la cuptor, va iesii foarte usor din coaja, doar apasand din capat inspre marginea taiata. Se zdrobesc cu o furculita, se pun intr-o tigaie, se adauga, 1 lingura ulei de masline, untul, frunzele de la rozmarinul in care am facut gratarele, cartofii fierti si curatati de coaja si taiati cuburi, sare si piper dupa gust. Se prajesc la foc iute pt 5-10 minute. Serviti carnea cu cartofi si cu salata de rucola peste care ati stropit zeama de lamaie. Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

pt a indeparta pielitele de pe carne aveti nevoie de un cutit mic, dar extrem de bine ascutit

2

carnea se prajeste dupa gustul fiecaruia, depinde doar de grosimea fiecarei bucata de carne, eu am taiat-o de 2 degete grosime....a mea nu a iesit in sange, dar nici uscata

Daca ti-a placut reteta noastra "Antricot de vitel la gratar cu cartofi si salata rucola" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura de vitel cu cartofi copti