Aperitiv betisoare si scandurele de cartofi dulci si masline

de Bucataras Diana in Aperitive / Garnituri, 13 Feb 2019 | 3154 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 g cartofi dulci,
  • 100 g masline negre feliate,
  • 50 g masline verzi cu gogosari,
  • 350 g unt,
  • 600 g faina,
  • 200 g branza afumata de capra,
  • 1 ou,
  • chili,
  • oregano,
  • cardamom,
  • sare,
  • chimen,
  • susan,
  • mac,
  • chia.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv betisoare si scandurele de cartofi dulci si masline:

Curatam cartofii, ii feliem si ii punem la fiert in apa, cu putina sare.

Intre timp tocam maslinele la robot si radem branza. Cand sunt fierti cartofii, ii scurgem bine, ii lasam sa se racoreasca si ii zdrobim/pasam cu instrumentul de facut piure. Amestecam cartofii zdrobiti cu untul moale,putina sare, un praf de cardamom si chili dupa gust. Adaugam maslinele,telemeaua rasa si faina. Framantam pana obtinem un aluat compact pe care il dam la frigider pentru cca. 30 de minute. Scoatem aluatul din frigider si formam betisoare, scandurele sau ce forme ne trec prin cap.Asezam formele rezultate in tava/tavile tapetate cu hartie de copt. Ungem betisoarele si scandurelel cu ou si presaram cu ce dorim. Eu am presarat cu susan, mac, chimen si chia ( fiecare cu altceva).

Coacem in cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos!

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv betisoare si scandurele de cartofi dulci si masline" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv coltunasi cu carne tocata preparati la cuptor