Aperitiv biscuiti sarati cu cascaval afumat si bere cu ghimbir

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 17 Dec 2018 | 4568 vizualizari

 

Ne plac foarte mult biscuiții sărați cu cașcaval și îi prepar în diferite feluri, dar parcă aceștia cu cașcaval afumat și bere cu ghimbir sunt cei mai buni de până acum.
Berea cu ghimbir i-a frăgezit foarte bine și a dat o textură aerată aluatului.
Merg preparați și la aparatul de wafe precum acești Biscuiți aperitiv cu șunca presată și cașcaval afumat, sau acești Biscuiți aperitiv cu jumări.
Folosesc deseori bere în aluaturi și la pâine, la clătite, sau la sărățele și îmi place cum se comportă.
 

 

INGREDIENTE

  • 750 g făină
  • 125 g unt rece
  • 400 g cașcaval afumat
  • 375 ml bere cu ghimbir
  • chimen
  • 1 linguriță sare
  • 1 gălbenuș de ou
  • 1 linguriță lapte
Portii: 75
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv biscuiti sarati cu cascaval afumat si bere cu ghimbir:

Cernem făina într-un vas și o amestecăm cu sarea și 1 linguriță semințe de chimen.

Chimenul se poate și măcina, dar nouă ne place să-l simțim întreg prin biscuiți.

Scoatem untul de la rece, îl tăiem în cuburi și îl adăugăm peste ingredientele din vas.

Îl amestecăm cu făina, până obținem un aluat nisipos, folosind vârfurile degetelor.

Dăm cașcavalul pe răzătoare și îl amestecăm cu îngredientele din vas, apoi turnăm, treptat, berea cu ghimbir și frământăm un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios.

Îl acoperim cu folie alimentară și îl dăm la frigider o oră.

Pornim cuptorul la 200 de grade.

Întindem aluatul pe masa de lucru ușor înfăinată, într-o foaie aproximativ 5-6 mm grosime.

Tapetăm tava, sau tăvile, cu hârtie de copt.

Cu decupatoare speciale pentru biscuiți decupăm aluatul în formele dorite.

Eu l-am decupat în formă de steluțe, inimioare, flori, pătrate și triunghiuri.

Așezăm decupajele în tavă și le ungem la suprafață cu gălbenuș de ou diluat cu lapte.

Mai presărăm puțin chimen pe deasupra și coacem delicioșii Biscuiți aperitiv cu cașcaval afumat și bere cu ghimbir pentru 15 minute, la 200 de grade, sau până sunt bine rumeniți.

Îi lăsăm să se tempereze, apoi îi putem servi. Sunt tare buni și calzi!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv biscuiti sarati cu cascaval afumat si bere cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tort sarat