Aperitiv briose din cartofi

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 23 Ian 2020 | 1651 vizualizari

 

Pot fi servite ca o gustare de după-amiază ori ca şi garnitură alături de altceva. Noi le-am mâncat alături de friptură de porc pregătită la cratiță cu foi de dafin și cimbru. Alor mei le-au plăcut foarte mult.
„Bunatati pentru Craciun”

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi,
  • 1 ou,
  • 150 g brânză de vacă,
  • 3 linguri smântână,
  • Sare, după gust,
  • 100 g caşcaval ras,
  • 50 g unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv briose din cartofi:

 

Se unge cu unt o formă de copt pentru brioșe. se adaugă puțin cașcaval ras, care va forma o crustă (moale datorită untului) și ne va ajuta și să desprindem brioșele din tavă.

 Se curăță și se spală cartofii, se taie cuburi mari și se pun la fiert în apă cu sare. Se scurg de apă și se adaugă untul rămas, apoi se bat ca pentru piure.

 Se rade brânza într-un castron, se adaugă, oul, smântâna, un praf de sare și se amestecă, apoi se încorporează treptat în piureul de cartofi.

se repartizează amestecul, cu o lingură, în tava de brioșe, umplându-le cu vârf. Se presară cașcaval ras.

Se dau la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 23 de minute sau până se rumenesc. Când sunt gata, se scot și se lasă un minut la răcit, cât să se strângă ușor și să le putem desprinde din tavă.

 

Porţii: 6

Timp de pregătire: 40 min

Timp de coacere: 23 min

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/01/briose-de-cartofi.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv briose din cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rocsi 1

25.01.2020, 20:59

Cred ca sunt foarte bune, mai ales calde!

dantes 1

29.01.2020, 09:16

Bune!

Ancutsa 1

31.01.2020, 16:40

Multumesc, domnule Dante!

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Coaste de porc glazurate
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Mini snitele crispy, cu fulgi de porumb

de oanapl 7

ieri la 22:17

Piept de pui cu gogosari in sos

de Rocsi 9

ieri la 19:15

Cartofi cu sunculita, gratinati

ieri la 18:25

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute, la tigaie