Aperitiv briose din cartofi

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 23 Ian 2020 | 1158 vizualizari

 

Pot fi servite ca o gustare de după-amiază ori ca şi garnitură alături de altceva. Noi le-am mâncat alături de friptură de porc pregătită la cratiță cu foi de dafin și cimbru. Alor mei le-au plăcut foarte mult.
„Bunatati pentru Craciun”

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi,
  • 1 ou,
  • 150 g brânză de vacă,
  • 3 linguri smântână,
  • Sare, după gust,
  • 100 g caşcaval ras,
  • 50 g unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv briose din cartofi:


Se unge cu unt o formă de copt pentru brioșe. se adaugă puțin cașcaval ras, care va forma o crustă (moale datorită untului) și ne va ajuta și să desprindem brioșele din tavă.


Se curăță și se spală cartofii, se taie cuburi mari și se pun la fiert în apă cu sare. Se scurg de apă și se adaugă untul rămas, apoi se bat ca pentru piure.


Se rade brânza într-un castron, se adaugă, oul, smântâna, un praf de sare și se amestecă, apoi se încorporează treptat în piureul de cartofi.


se repartizează amestecul, cu o lingură, în tava de brioșe, umplându-le cu vârf. Se presară cașcaval ras.


Se dau la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 23 de minute sau până se rumenesc. Când sunt gata, se scot și se lasă un minut la răcit, cât să se strângă ușor și să le putem desprinde din tavă.



Porţii: 6


Timp de pregătire: 40 min


Timp de coacere: 23 min



Poftă Bună!


Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/01/briose-de-cartofi.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv briose din cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Rocsi 1

25.01.2020, 20:59

Cred ca sunt foarte bune, mai ales calde!

dantes 1

29.01.2020, 09:16

Bune!

Ancutsa 1

31.01.2020, 16:40

Multumesc, domnule Dante!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5202 puncte

Panacris

4841 puncte

Rocsi

4199 puncte

RODIMUR

3311 puncte

mirela0911

3310 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă trandafir cu mere

de Ancutsa 6

ieri la 23:44

Papanași

pe 20.10 la 21:39

Vinete aperitiv

de RODIMUR 7

pe 20.10 la 20:03

Gem de gutui cu lavanda

pe 20.10 la 16:45

RETETA RECOMANDATA
Tort aperitiv