Aperitiv cartofi gratinati cu parmezan

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 26 Apr 2017 | 3930 vizualizari

 

Cartofii gratinați, un preparat ce poate fi servit ca atare, dar și ca garnitură. Eu i-am servit cu cârnați de casă.; )Delicii de Paști

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi
  • 4 ouă fierte
  • 200 g bacon
  • 100 g brânză topită
  • 100 g cașcaval
  • 250 g iaurt grecesc
  • 2 ouă crude
  • 150 g parmezan
  • sare
  • piper
  • 50 g unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cartofi gratinati cu parmezan:

Cartofii curățați, spălați, se pun la fiert, în apă cu sare.

Cele 4 ouă se fierb, să fie de consistență tare.

Se curăță de coajă și se taie rondele.

Baconul se taie mărunt.

Ouăle crude se amestecă împreună cu iaurtul.

Când cartofii sunt fierți, se lasă să se răcească, apoi se taie rondele.

Se ia un vas termorezistent, se unge bine cu unt.

Așezăm în vas, straturi de cartofi, ouă, cartofi, iaurt cu ouă, bacon, brânza topită, cartofi, iaurt, iar deasupra un strat generos de parmezan.

După fiecare strat ,sărați și piperați.

Se dă la cuptorul încins, la 160 grade C, până se rumenește deasupra.

Se serveste cald, dar este foarte bun și rece acest preparat.

TIPS-URI

1

Între straturile de cartofi, nu uitați să sărați și sa piperați!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cartofi gratinati cu parmezan" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chifle umplute, la cuptor