Aperitiv chec cu legume, carnati si mix de seminte

de Andra_Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 20 Aug 2018 | 4679 vizualizari

 

Merisor imi face mereu pofta cu preparatele ei, asa ca adesea pregatesc si eu ceva care sa semene cu ce a gatit ea. De data aceasta am preparat un chec aperitiv, profitand de faptul ca s-au facut multi dovlecei la tara anul acesta.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei (850 g)
  • 2 morcovi (200 g)
  • 1 ardei Kapia (175 g)
  • 1 ceapa mare
  • 100 ml ulei
  • sare, piper
  • 6 carnati afumati (240 g)
  • 2 oua
  • putin busuioc uscat
  • putin maghiran uscat
  • putin oregano uscat
  • 400 g smantana
  • 200 ml ulei
  • 350 g faina
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • 20 g mix de seminte (dovleac, floarea-soarelui, in, susan)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chec cu legume, carnati si mix de seminte:

Dovleceii (curatati de coaja, spalati si dati pe razatoarea mare), morcovii (curatati se coaja, spalati si dati pe razatoarea mare), ardeiul (curatat de cotor si seminte, spalat si taiat marunt) si ceapa (curatata de foi, spalata si tocata) se calesc in ulei cu putina sare si piper proaspat macinat. Se pun apoi intr-o sita si se lasa sa se scurga si sa se racoreasca.

Carnatii se taie rondele groase si se prajesc.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Ouale, o lingurita rasa cu sare, putin busuioc uscat, putin maghiran uscat si putin oregano uscat se mixeaza. Se adauga smantana si uleiul si se omogenizeaza. Se adauga faina si praful de copt si se mixeaza. Se incorporeaza legumele calite si carnatii prajiti, amestecand usor cu o spatula din silicon. Se pune compozitia intr-o tava pentru cozonac unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se presara semintele pe deasupra si se introduce tava la cuptor pana cand checul este frumos rumenit si trece de testul scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec cu legume, carnati si mix de seminte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de dovlecei cu ardei