Aperitiv cheesecake cu branza cu mucegai, nuci si chutney de ceapa rosie

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 17 Mar 2020 | 3266 vizualizari

 

Astazi vin cu o reteta deosebita: un cheesecake cu branza cu mucegai, nuci, cu un topping de dulceata de ceapa si frunze proaspete si colorate de salata. Date fiind ingredientele folosite, cheesecake-ul este destul de satios, dar in acelasi timp delicios, savuros, numai bun de preparat pentru o ocazie speciala. 

 

INGREDIENTE

  • 6 foi subtiri de placinta
  • unt topit pentru uns foile
  • 600 g branza cremoasa (mascarpone+crema de branza cu smantana)
  • 3 oua
  • 3 linguri faina alba
  • 50 g miez nuca
  • 200 g branza cu mucegai (blue cheese)
  • Pt topping:
  • 1 borcanel dulceata de ceapa cu stafide
  • o mana de miez de nuca
  • frunze proaspete de salata (divers colorate)
  • chives sau fruze de ceapa verde
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cheesecake cu branza cu mucegai, nuci si chutney de ceapa rosie:

Preincalzeste cuptorul la 150 grade C. 

Prajeste nucile intr-o tigaie sau pune-le la cuptor pana se rumenesc usor. 

Intre timp tapeteaza forma de copt cu foile de placinta unse pe rand cu unt. Taie marginile foilor. 

Mixeaza branza intr-un bol sau in vasul robotului pana devine moale si omogena. Adauga ouale (batute deja) si amesteca bine. 

Incorporeaza si faina adaugata in ploaie, apoi nucile si bucati de branza cu mucegai. 

Toarna compozitia peste foi in tava si pune la cuptor pentru 50-55 minute. 

Lasa cheesecake-ul sa se raceasca bine inainte de a-l scoate din forma de copt, apoi asaza-l pe platoul de servit. 

Pune cu o spatula dulceata de ceapa rosie pe deasupra formand un strat subtire si niveleaza. 

Presara frunze colorate de salata, bucati de nuci si frunze de ceapa verde tocate marunt. 

Cum spuneam si mai devreme, cheesecake-ul cu branza cu mucegai si nuci e destul de consistent, asa ca o felie subtire e suficienta si merge incredibil de bine cu un pahar cu vin rosu sec. 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cheesecake cu branza cu mucegai, nuci si chutney de ceapa rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

dantes 1

21.03.2020, 09:46

Bun!

Rocsi 1

21.03.2020, 19:58

Ce fain este! Mi se pare potrivit chiar si pentru mese festive!

mirela0911 1

22.03.2020, 12:27

Ce bine suna!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gustare festiva din cascaval in cosulete